Dalmatinsku gastronomiju ove će turističke sezone za početak spašavati i 15 srpskih kuhara i konobara, koji su već okupirali obalne restorane i konobe. Već su zapasali štednjake, bacili se u pripremu brujeta i lešada, na grillu zavrtjeli oboritu ribu i škampe, okrenuli ćevape, leskovački roštilj, razne vješalice, pljeskavice.
Ono što je nama Irska, to je srpskim radnicima Hrvatska, obećana zemlja, mjesto gdje se bolje živi. Pa nisu zato dugo razmišljali kada ih je u gastarbajtersku gažu, za predstojeću sezonu, pozvao naš vrhunski chef Duje Pisac.
Duje je uočio muke dalmatinskih ugostitelja, svakosezonski deficit vrhunske radne snage, problem toliki da neki od njih u sezoni moraju staviti ključ u bravu. Menadžerski se zato uputio u Srbiju i doveo prvu ekipu pečalbara. P...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....