StoryEditorOCM

TikTokerica odlučila doručkovati po receptu slavnog tenisača: ‘Jela sam kao Đoković i osjetila sam se kao boginja‘

Piše MOZAIK SD
7. kolovoza 2024. - 11:42

Sve više se poklanja pažnja ishrani, a naročito kod vrhunskih sportaša. Tako se često piše i o ishrani Novaka Đokovića jer taj tenisač često navodi kako je njegova ishrana jedan od ključeva njegovog uspjeha.

TikTokerica Marijana, koja uglavnom na svom profilu dijeli recepte raznih jela, odlučila je jedno jutro doručkovati kao Novak Đoković i to zabilježiti kamerom.

@justeatme__

Sad sam spremna za sledece olimpijske igre

♬ Mozart Minuet with violin(815356) - 松本一策

Đoković jutro započinje s toplom limunadom. Sportaš kaže: "Dan započinjem toplom vodom i limunom kako bih pomogao tijelu da se očisti i pokrenuo metabolizam.“

Zato je Marijana pokazala kako siječe limun i pije toplu limunadu.

Nakon hidratacije, Novak obično prelazi na nutritivno bogat smoothie. Ovaj napitak obično se sastoji od voća, lisnatog povrća, sjemenki i ponekad biljnih proteina u prahu. Često uključuje superhranu poput spiruline i chia sjemenki, koje pružaju dodatnu dozu energije i hranjivih stvari.

"Smoothie je odličan način da brzo unesem mnogo hranljivih stvari. Obično koristim voće, povrće i superhranu kako bih osigurao uravnotežen početak dana“, rekao je on.

image

TikTokerica Marijana

Screenshot Tiktok Justeatme/

Marijana je također pripremila svoj zeleni smoothie, u koji je stavila špinat, krastavac, đumbir i jabuku. "Samo što on još doda neke alge, ali ih ja nemam“, kaže Marijana dodajući da joj se sviđa okus smootia. 

Đoković izbjegava gluten i mliječne proizvode. Koristi kruh bez glutena s avokadom ili maslacem od badema, što predstavlja zdraviji izvor masti i proteina, neophodnih za njegove zahtjevne treninge.

"Ishrana bez glutena napravila je veliku razliku u mom životu i karijeri. Osjećam se lakše, energičnije, a vrijeme koje mi je neophodno za oporavak mi je znatno kraće.“

Nakon tople limunade i smootija, Novak jede zobenu kašu ili granolu s orasima, sjemenkama i bobičastim voćem. Ova kombinacija mu pruža postepeno oslobađanje energije, što je ključno za njegove jutarnje treninge.

image

TikTokerica Marijana

Screenshot Tiktok Justeatme/

"Granola s bobičastim voćem je odlična opcija za doručak. Dugo ostanem sit, hranljiva je i održava mi visok nivo energije satima.“

Marijana je poslušala i ovaj Novakov savjet. Ona se opredijelila za veganski jogurt u koji je dodala domaću granolu, malo orašastih plodova, kupine, krušku, šljivu i dinju, piše Zadovoljna.

"I moram priznati da mi se ovo jako dopada. Tako da ovog laganom doručku dajem čistu desetku“, zaključila je Marijana na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 01:15