StoryEditorOCM
Društvena mrežapodijelio ljude

Srbin objavom na Twitteru užario internet: ‘Moja braća su Hrvati, Bošnjaci i muslimani, ne može mi Rus biti brat!

Piše Mozaik SD
31. svibnja 2023. - 22:54
Jedan Srbin na internetu je podijelio svoje sunarodnjake izjavom o Rusima, Hrvatima i Bošnjacima.Cropix/Twitter

I dok se u Srbiji jedni kunu u bratstvo s Rusima, drugi glasno i jasno odbacuju bilo kakvo druženje s njima. A rasprava koja se nedavno povela na internetu ponovno je podijelila javnost, piše Blic.

Naime, na Twitter profilu "man_norwegian" neimenovani korisnik objasnio je svoje stajalište o Rusima, te istaknuo kako oni ne mogu biti braća za njega. Za njega su, kako je rekao, braća Hrvati, Muslimani, Bošnjaci i drugi narodi s kojima je odrastao u bivšoj Jugoslaviji.

- Ne može mi biti brat Rus, kojeg u životu nisam vidio... Niti govorimo isti jezik, niti sam ikada bio u Rusiji. Moja braća su Hrvati, Muslimani, Bošnjaci i drugi narodi s kojima Odrastao sam u SFRJ, s kojima pričam istim jezikom, s kojima sam imao divnu mladost u Jugoslaviji - napisao je na svom Twitter profilu.

U komentarima je međutim naišao na različita mišljenja.

- Bilo bi prirodno da je tako. Isto porijeklo, mješoviti brakovi, dvije zajedničke zemlje. Slažem se, veliki broj rusofila niti je bio u Rusiji, niti razumije jezik, nije pročitao nijednog ruskog klasika. Kažem veliki broj, ne svi. "Bravo, sve ovo što si nabrojao dio je slavenske povijesti... Povezani smo, ali izgleda ništa lakše nego podijeliti nas - neki su od komentara podrške.

- Brat ti može biti samo onaj koga ti je majka rodila i eventualno još neka osoba s kojom nisi u krvnom srodstvu, ali ti puno znači u životu. I nitko drugi. Pusti Srbiju koje si se odrekao i koju nikad nisi volio - poručili su mu mnogi koji se nisu slagali s njegovim stavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:10