StoryEditorOCM
Društvena mrežaOSTALA BEZ RIJEČI

‘Saznala sam da me momak varao skoro godinu dana s mojom majkom, savjet terapeuta me šokirao‘

Piše MOZAIK SD
2. rujna 2024. - 13:12

Jedna je djevojka bila šokirana nakon što je otkrila da joj je mama spavala s momkom iza leđa. Da stvar bude gora, kaže da njezin terapeut sada želi da im oprosti – rekavši da je njezin odgovor na situaciju "previše strog".

Na Redditu je djevojka napisala: "Prije dva mjeseca saznala sam da je moja mama spavala s mojim momkom nekih godinu dana tijekom pandemije. Neću ulaziti u detalje, ali ću dati kratku verziju: netko mi je rekao, a ja očito nisam mogla vjerovati. Svejedno sam pitala mamu, gotovo iz šale, a ona se odmah rasplakala i priznala."

image

Ilustracija

/Shutterstock

Mjesec dana se djevojka izolirana od svih nakon što je saznala istinu, ali nije uspjela prevladati izdaju bez pomoći. Njezina prijateljica predložila joj je da pohađa online tečaj terapije kako bi bolje napredovala, piše Mirror.

Dodala je: "Puno smo razgovarali o mojim osjećajima i kako ponovno početi živjeti. Uvijek sam bila skeptična prema terapiji i psihologiji općenito, ali moj terapeut mi je stvarno puno pomogao, pa sam nakon nekog vremena odlučila prijeći na terapiju u prisutnosti."

Ali tijekom nedavnog posjeta, njezin terapeut je rekao nešto što ju je ostavilo bez riječi. Napisala je: "Dvadeset minuta nakon početka terapije, pitao me razmišljam li o tome da im oprostim za ono što su učinili. Bila sam zapanjena i rekla sam mu da apsolutno ne. Smatrao je moj odgovor kao ‘previše krut‘ i pozvao me da preispitam ‘nakon što se bol smanji‘.

"Ostala sam bez riječi. Gotovo se osjećam izdanom. Ali iznad svega, osjećala sam se dvostruko zbunjenije." Obraćajući se društvenim mrežama za savjet, dodala je: "Što bih trebala raditi? Je li njegov odgovor bio apsolutno lud? Mislim, trebam li uopće ići na sljedeći sastanak? Kako zaboga preboljeti nešto što je tako nevjerojatno bolno?" Komentirajući njezinu objavu, jedan je korisnik rekao: "Otpustite ga. Njegov odgovor bio je neprofesionalan i neprihvatljiv."

image

Ilustracija

/Shutterstock

Drugi korisnik je dodao: "Ne mogu zamisliti veću izdaju od vlastite majke koja spava s vašim partnerom. Mislim da to nije nešto što bih mogao oprostiti. Tvoj terapeut očito nije svjestan traume koju prolaziš. Jedva da je ljudsko biće, a kamoli terapeut, koji bi trebao imati neku svijest o traumi... Ne znam je li to moguće prijaviti, ali trebalo bi biti." Treći korisnik je rekao: "Ili je i sam varalica ili je totalni idiot. Što god to bilo, pronašla bih novog terapeuta."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 10:31