StoryEditor
Društvena mrežaApstinencija ga uništila

Oženjenog čovjeka u srednjim godinama dotukla ovisnost 'tinejdžera': povukao se u selo bez interneta i poštara, ali i tu ga je njegova opsesija 'pronašla'...

Piše Tanja Šimundić Bendić
30. svibnja 2019. - 15:03

Muke ovisničke je prošao Aleksandar, oženjeni čovjek u mlađim srednjim godinama iz Srbije, koji je zbog zaluđenosti HBO-ovom serijalom "Igra prijestolja" (Game of Thrones, GOT) odlučio otići na 33-dnevno odvikavanje. A onda napisao i tragikomičnu sagu o tjednima "skidanja" iz virtualnog GOT svijeta, kojim se zarazio 17. travnja 2011. godine, prenose srpski mediji.

Osam godina poslije, 14. travnja 2019., u noći emitiranja prve epizode završne osme sezone, donio je jednu od najtežih životnih odluka. Onu da u komadu odgleda sve epizode zadnje sezone.

Nove epizode

- Tih pet tjedana kad nisam skidao nove epizode GOT-a bio sam u svojoj najgoroj fazi. Ne znam kako je ljudima koji štrajkaju glađu! Ne želim nikad saznati kako je ljudima koji svojevoljno odluče trpjeti ekstremnu hladnoću, žeđ, nedostatak interneta... Ali znam samo jedno - kako je preteško preživjeti u ovome... Pakao je tu dobio svoj novi nadimak – Aleksandar je bilježio svoja iskustva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samo je jedna Khalisi #deneristargaryen #houseoftargaryen #gameofthrones #got #khaleesi

A post shared by Aleksandar Sale Jovanovic (@siroliverrr) on

Njegovo ovisništvo je rezultiralo klasičnom pričom, onom za sve većom potrebom za novim epizodama, sa sve manje prijatelja, s dosađivanjem svima oko sebe prijavljivanjem sekvencija iz života virtualnih likova, događanjima iza GOT Zida. Nije stajao, krenuo je u pravcu serijala, jurio Khallesi po Dubrovniku, pentrao se po našim tvrđavama, skakao u Zaljev Crnobujice... Svoj život je vezao uz GOT podživot.

- Rekao sam sebi, ne, ja sam jak, ja sam karakter, sposoban sam čekati da sve epizode zadnje sezone odjednom odgledam... Od sumraka do svitanja. Da se svjesno overdoziram sa 6x60-minutnom dozom. Mislio sam: 'Ma, bit će lako' – napisao je Aleksandar.

Bijeg u selo

Zafrknuo se do boli, apstinencija ga je uništila, zbog nje je u celibat dojurio i u jedno srpsko selo bez interneta, poštara, škole... Treća mu je nedjelja bila kritična, GOT je virio sa svih strana, iz okolne šume, ljudi, vodopada... Pobjegao je onda u Crnu Goru tražeći spas, u zemlju u kojoj je, kaže, prijestolje zauzeto već desetljećima. A onda ga je dočekala peta nedjelja, Beograd, povratak, teška kriza i slom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waiting for Khalisi #dubrovnikonmymind

A post shared by Aleksandar Sale Jovanovic (@siroliverrr) on

-Više nisam imao GOT prijatelje, a drama je dosegla vrhunac. Prošao je nekako 30., 31., 32. dan... I taman kada sam pomislio da je stigao kraj, taman kada sam bio siguran kako pobjeđujem, 33 dana od početka celibata, uslijedio je glogov kolac od jednog kolege. Bio je nemilosrdno brz: "Brate, pa ova je spalilaaaaaa..." Reče on meni. Aaaaa. Tanka linija. Kraj! - ispričao je Aleksandar svoju muku, koja je na kraju apstinencije neslavno završila. Ali makar rezultirala komičnim esejom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I miss Game of Thrones Sundays 💔

A post shared by Game of Thrones (@gameofthronesnotofficial) on

#OVISNOST#GAME OF THRONES

Izdvojeno

30. lipanj 2020 15:04