StoryEditorOCM
Društvena mrežaSOLINSKI KORIJENI

‘Momci u Marmontovoj su me doveli do suza! Ovo je Split u kojemu želin živit‘: pogledajte video, ‘gorjela‘ je promenada

Piše MOZAIK SD
10. rujna 2024. - 19:28

"Ovi momci su me u Marmontovoj prije neki dan skoro doveli do suza. Naši srednjoškolci koji sviraju svjetske hitove u našoj najlipšoj ulici. Kakvo ushićenje je zavladalo među sviton, moga si namirisat sriću! Ovo je Split u kojem želin živit i ovo je ono šta Split može bit uvik! Grad pun veselja, muzike i dobrog druženja" - ovako je na tiktoku napisala Splićanka uz videozapis snimljen na splitskoj napopularnijoj šetnici.

Ondje je ovjekovječila trenutke nepatvorenog ushita i veselja kojega, kad god se pojavi, izazove ova fantastično talentirana skupina o kojoj je Slobodna Dalmacija već pisala.

Jakov Marendić, Roko Perković, Marin Goreta, Luka Vukšić, Ante Barić i Tomo Domazet članovi su "Promaya benda" koji je ovog ljeta, očito, ušao duboko u srca Splićana. A najstariji među njima ima tek 18 godina!

"Momci su top!"

"Bravo Splite"

"Naplesala sam se ka velika na povratku s plaže"

"Genijalni su" - tek su neki od brojnih oduševljenih komentara koji su ispratili ovaj videozapis.

@zipssssy Ovi momci u Marmontovoj su me neki dan skoro doveli do suza. Naši srednjoškolci koji sviraju svjetske hitove u našoj najlipšoj ulici. Kakvo je ushićenje zavladalo među sviton, moga si namirisat sriću! ❤️ Ovo je Split u kojen želin živit i ovo je ono šta Split može bit uvik! Grad pun veselja, muzike i dobrog druženja! ❤️:’)   PROMAYA BEND ????#hrvatskatiktok #hrvatska?? #dalmacija #split #ljeto #marmontova #ljudi #zabava ♬ original sound - zipssssy

A kako su momci otkrili ovoga ljeta našem kolegi novinaru Stipi Šariću, svi su polaznici Glazbene škole Josipa Hatzea, ali većina ih se upoznala još u osnovnoj školi u Solinu.

"Već u školi smo krenuli s pričama kako ćemo mi jednog dana imati svoj bend! 

"Razmišljali smo što ćemo svirati, a kako sam ja odmalena, te je to zapravo još jedan razlog zbog kojeg sam počeo svirati, veliki obožavatelj grupe ‘Lucky Chops‘, odlučili smo da ćemo svirati njihove aranžmane. Oni imaju isti sastav instrumenata, samo što umjesto suzafona mi imamo bas klarinet, ali su iste note. I to je to" - ispričao je Ante Barić za Slobodnu.

Momci su objasnili, između ostalog, i zašto su se nazvali "Promaya bend":

"Htjeli smo spojiti više stvari koje nam znače, a to je prvo odakle smo, to je Split i Dalmacija, tu riječ promaja svi upotrebljavamo. I uz to radi neke baze, kaže se da je neko ‘promaja u glavi‘ kad je ‘malo otiša‘, a treća stvar je šta je promaja vjetar, a mi smo puhački sastav. Tako je nastalo ime...".

"Promaya bend" je uveličao i otvaranje promatračnice na Marjanu, a najavili su i kako bi voljeli početi snimati i svirati i svoje stvari. Jedva čekamo!

image

"Promayu bend" čine Luka Vukšić za bubnjem, Ante Barić svira bariton saksofon, Tomo Domazet tenor saksofon, Marin Goreta trubu, Roko Perković trombon i Jakov Marendić bas klarinet

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Što su "promajovci" rekli u susretu s našom novinarkom pogledajte u šarmantnom videu:

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 17:34