StoryEditor
Društvena mrežaNikakva zaštita

Mnogi unatoč uputama stručnjaka nose maske ispod nosa, korisnici društvenih mreža uzvratili šalama: ‘Ne vidim smisao... Spavate li ispod madraca?‘

Piše M.P.
9. listopada 2020. - 22:31
Srđan Vrančić/Cropix

Nošenje zaštitne maske jedna je od najvažnijih mjera u pokušajima suzbijanja koronavirusa. Pa ipak, mnogi je ne nose, a još je češće nose na pogrešan način. Reda radi, ispod nosa, pa čak i ispod brade.

Kako biste masku namjestili na najbolji mogući način, potrebno je da vam materijal prekriva i nos i usta. Isto tako, ne želite nikakve pukotine sa strane, nije dobro da maska "puše". Idealno bi bilo da maska potpuno prijanja na bradu te da seže sve do ispod očiju. Preko nosa neka formira most koji prelazi preko obraza. 

U zatvorenim je prostorima svakako potrebno držati razmak od 2 metra. No pravilno postavljena maska zbog toga nije ništa manje važna, dapače. No iako su stručnjaci naglasili činjenicu da virusne čestice mogu kako ulaziti, tako i izlaziti iz nosa, još uvijek viđamo ljude po trgovinama, trgovačkim centrima i javnome prijevozu s maskama postavljenima udobno - ispod nosa.

Jasno da je na taj način lakše "trpjeti" smanjeni protok kisika. No isto tako je danas, uza sva saznanja, već jasno da je pritom maska potpuno beskorisna.

Korisnici Twittera u posljednje vrijeme skloni su prenaglasiti tu činjenicu. Duhovite poruke i dosjetke na račun onih koji se ne pridržavaju sasvim jednostavnog pravila o nošenju maske preplavile su ovu društvenu mrežu.

"Vi koji nosite masku ispod nosa, spavate li i ispod svog madraca?"

"Moj sin spustio je masku i posramio se kad sam naglas, pred svima rekla kako je to kao da nosiš donje rublje, a da ti iz njega sve ispada. Više odraslih muškaraca bilo je tu i svi su povukli masku preko nosa. To je to kad je moje javno djelovanje u pitanju danas, nema na čemu".

"Nošenje maske ispod nosa je kao korištenje probušenog kondoma".

"Zašto uopće ljudi nose masku ispod nosa. Ne vidim smisao..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. listopad 2020 11:04