StoryEditorOCM

Krojačica klijentici prepravila bakinu haljinu iz 1949., krajnji rezultat zapanjuje: ‘Uništila si povijesni komad...‘

Piše MOZAIK SD
22. svibnja 2023. - 07:55

TikTokerica je bakinu vjenčanicu iz 1949. preobrazila u modernu haljinu, a njezina ideja je - neke oduševila, druge pak zgrozila. 

Mariah Sliwinski je dobila zadatak da klijentici "osvježi" haljinu njezine bake kako bi je mogla nositi na svom vjenčaju. Ipak, mnogi su ostali skeptični nakon što je krojačica drastično promijenila njen izgled.

Satenska haljina je originalno imala duge rukave, velike volane, okrugli izrez, korzet s detaljima oko grudi i puf rukave. Dizajnerica je transformirala haljinu, prvo skraćujući duljinu, a zatim je uklonila sve volane.

Nakon toga je popravila nekoliko gumba koji su nedostajali i odrezala duge rukave kako bi haljina ostala bez naramenica. Od ostataka materijala je stvorila veliku mašnu koja je stajala na dnu njezinih leđa.

Njezino djelo je privuklo veliku pozornost na internetu, skupivši više od 27.200 lajkova i 6,5 milijuna pregleda. U komentarima su pratitelji podijelili svoje reakcije.

- Ručni rad je prekrasna stvar. Haljina izgleda dobro, ali nikad ne bih uništavala original. To je sad izgubljena povijest.

- Ovo je totalno druga haljina sada.

- Ne znam o čemu pričate, mlada je oduševljena.

- Svaka čast, znaš posao, neki su od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 20:46