"Ledeno do boli, ali NAPOKON kupanje, more, sol. Sezona otvorena" - obznanio je ovih dana splitski chef Ivan Pažanin, poznati zaljubljenik u ljeto, plivanje i svoju omiljenu vikend oazu, u kojoj se prepušta bakanalijama na teraci i upijanju sunčevog soka ispod nje.
Kad smo već kod bakanalija, popularni splitski kuhar ovih je dana plijenio pažnju i na popularnom šibenskom "Chef's Stageu", na kojem je briljirao s pašta fažolom na brujet.
Premda, nažalost, nemamo njegovu ricetu za navedenu sjajnu kombinaciju, imamo onu za gregadu...
GREGADA NA IVANOV NAČIN
SASTOJCI
1 kg bijele ribe (orada, brancin)
škamp
crne masline
cvijet kapara
maslinovo ulje
riblji temeljac
bijelo vino
luk
česnjak
svjeći peršin
cherry rajčice
POSTUPAK
Propirjajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte češnjak. Narežite krum...