StoryEditorOCM

Hrvatica se s dečkom preselila u Njemačku, ovo nije očekivala: ‘Pišao je na balkonu... A najgore je bilo kada bi ona došla‘

Piše MOZAIK SD
23. travnja 2023. - 18:15

Hrvatica se s dečkom preselila u Njemačku u potrazi za boljim sutra, no iskustvo im nije odmah bilo glatko, dapače. Cura je odlučila svoju priču podijeliti na TikToku, u slučaju da je netko imao sličnu situaciju. 

‘Ovo je priča koju sam odlučila podijeliti s vama o tom kako smo momak i ja došli u Njemačku. Nisam inače bas pričala o ovome, ali zanimljivo je za podijeliti jer se možda netko nalazi u sličnoj situaciji.

Dečko i ja smo došli u Berlin. Došli smo s mojom tetom u njenog partnera koji nam je još u Hrvatskoj rekao da možemo doći u njega i živjeti besplatno i da će nam pomoći dok ne nađemo poslove. Pri tom nam je obećao i razne poslove i da će nam pomoći naći stan.

Mom je dečku nudio bauštelske poslove, što je on odbio jer ima završen faks i znao je malo njemačkog. Meni je ponudio da konobarim na crno u nekom pubu za 6 eura po satu, iako minimalna satnica bila 10 eura po satu. Konobarenje je super posao, ali nisam došla ovdje da radim na crno u nekoj rupetini ispod minimalca gdje dolaze lokalni pijanci.

@megizadro Story koji sam odlucila podijeliti s vama. Nisam inace bas pricala o ovome, ali zanimljivo je za podijeliti jer se mozda netko nalazi u slicnoj situaciji. Ako vas zanima Part II kliknite like ? #njemacka?? #njemackatiktok #germany #balkanciunjemackoj #storytime #cleantok #cleaningtiktok #ciscenje #berlin #balkanfyp  #fyp #foryou ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Nakon mjesec dana smo našli oboje poslove i plaćali smo mu pola stanarine, iako je rekao da mu ništa ne trebamo davati. Na kraju nam je iza leđa pričao da smo ga uvrijedili s tim iznosom jer je premalo. To smo saznali nakon par mjeseci. Ništa nam nije pomogao, bio je užasno neuredan. Preko noći bi pišao na balkonu, na primjer, što je užasno smrdjelo.

Pravi teror je uslijedio kada je došla njegova kćer u posjetu i dala nam ugovor da moramo plaćati cijeli iznos stanarine iako smo bili u sobi od 10 kvadrata i dala nam je rok od dva dana da njenom tati platimo na ruke ili da izađemo iz stana.‘ ispričala je cura iz Hrvatske svoje iskustvo sa snalaženjem u Njemačkoj, a nastavak priče pogledajte na njenom TikToku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:03