StoryEditor
Društvena mrežaBISTE JE PREPOZNALI?

Blaženka Divjak otkrila kako je izgledala kao mlada profesorica, reagirao učenik: Ne sjećam se frizure, nego kako ste mi htjeli silom dati četvorku...

Piše M.P.
15. listopada 2020. - 17:14
Boris Kovačev/Cropix

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja danas opet radi kao profesorica na Fakultetu informatike i organizacije u Varaždinu, na Facebooku je objavila fotografiju i status, koji su izazvali popriličnu pažnju.

Na crno-bijeloj fotografiji, naime, Divjak je pokazala kako je izgledala na početku svoje karijere u prosvjeti.

Prije nego je postala sveučilišna profesorica, Blaženka Divjak predavala je matematiku u Gimnaziji Varaždin, gdje je radila od 1990. do 1994. godine.

Upravo tom razdoblju posvetila je ovu objavu:


"Danas je težak dan i imamo puno novozaraženih, ali neću ovaj puta o tome... Bila sam dosta ozbiljna, pa sada nešto malo drugačije.

Dijelim fotografiju od prije 30 godina kada sam bila na početku svoje profesorske karijere i predavala matematiku u Gimnaziji u Varaždinu.

Dobila sam ovu fotografiju iz godišnjaka bivšeg učenika i ona me podsjetila na to vrijeme početkom 90-tih... Pozdravljam sve svoje bivše učenice i učenike ma gdje bili" - napisala je Divjak.

Reakcije su bile brojne i, ako ćemo suditi po viđenom, mlada profesorica Blaženka bila je omiljena među gimnazijalcima.

"Pozdrav jednoj od najdražih profesorica i na prvom mjestu, velikom čovjeku", "Ne sjećam se frizure.  Ali se sjećam entuzijazma i kako ste mi svom silom htjeli zaključiti četvorku, a ja nikako da iz nekog pismenog barem dva da dobijem",

"Bila sam Vam zadnja generacija prije odlaska iz Gimnazije, nažalost samo jedan razred, 1f, pamtim Vas ovakvu na slici, plakali smo kad smo čuli da odlazite", "Realna, poučna, profesionalna, disciplinirana.... profa, meni jedna od naj i uvijek nasmijana, hvala".... tek su neki od mnogobrojnih komentara.

Nije manjkalo ni onih koji su pohvalili ministarski učinak profesorice Blaženke Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. listopad 2020 18:02