StoryEditorOCM

VRIJEDNO PRIZNANJEŠkolski vrt u Vrsinama najljepši je u cijeloj Hrvatskoj! ‘To nam je velika čast, ali i obveza da i dalje nastavimo voditi brigu o okolišu‘

Piše Sandra Barčot
1. travnja 2022. - 11:42

Nova nagrada stigla je u vitrine Područne škole "Vrsine" u općini Marina, a to je još jedno značajno priznanje za njihov školski vrt. "Školici" u marinskom zaleđu dodijeljeno je Priznanje i nagrada za kontinuitet ljepote okoliša najljepših školskih vrtova.

– U sklopu projekta "Najljepši školski vrtovi", koji provodi Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te s brojnim donatorima, zavrijedili smo nagradu – kaže učiteljica Dijana Rinčić, voditeljica vrta koji se nalazi ispred zgrade područne škole koja je dio osmoljetke "Ivan Duknović" iz Marine.

image

Dijana Rinčić s priznanjem

Školarci punih 18 godina sudjeluju u spomenutom projektu i već su vlasnici brojnih priznanja. Godine 2004. dobili su priznanje za novoutemeljeni školski vrt, a pet godina poslije proglašeni su ponosnim vlasnicima najljepšeg okoliša područnih škola u državi.

Zatim je 2014. i 2016. godine učiteljica Rinčić pohvaljena kao uspješna voditeljica, a 2017. dobili su priznanje za originalnu ideju – u vrt su smjestili kamenu kućicu.

image

Školski vrt PŠ 'Vrsine'

– Ponovno smo nagrađeni za 2021. godinu priznanjem za kontinuitet ljepote okoliša najljepših školskih vrtova, što nam je velika čast, ali i obveza da i dalje nastavimo voditi brigu o okolišu – ističe Rinčić, ponosna na rad svojih učenika, ali i kolega, budući da u Vrsinama svi zajedno organiziraju niz ekoloških radionica i predavanja, a njihove zelene površine godišnje posjeti više od 200 djece te njihovih učitelja i odgojitelja.

– Hvala generacijama učenika, njihovim roditeljima, svim djelatnicima škole "Vrsine", spremačici Stani Lovrić, Općini i svima koji pomažu da naš vrt raste i cvjeta – rezimira Dijana Rinčić, najavljujući nove akcije, nove ideje, kako bi školski vrt u Vrsinama i dalje bio najljepši u državi. 

image

Učenici su dobili brojne nagrade za svoj vrt

30. travanj 2024 17:35