StoryEditorOCM

vrijedan darProšao žalbeni rok za Vodice, Udruga dalmatinskih uljara donirala 90 litara maslinovog ulja

Piše PSD.
20. veljače 2017. - 19:28
donacija_ulje4-130215

Udruga dalmatinskih uljara u ponedjeljak je donirala 90 litara maslinovog ulja koje je ostalo nakon kemijske i organoleptičke analize ulja dostavljenih za natjecanje na manifestaciji "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji". 

Podsjetimo, ona je održana u prosincu prošle godine u vodičkom hotelu Olympia. Kako ostatak od pola litre ulja koliko se dostavlja za analizu, sudionici natjecanja nisu uzeli, Udruga je i ove godine odlučila ulje donirati. 

Danas su u Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac po 30 litara ulja poklonili toj ustanovi i šibenskom Caritasu, privatnom Dječjem vrtiću "Osmijeh" 25, te pet litara studentskoj organizaciji agronoma. 

Uz Damira Buntića, tajnika Udruge dalmatinskih uljara, primopredaji ulja nazočni su bili i predstavnici suorganizatora manifestacije Davor Antica, predsjednik Udruge senzornih analitičara 'Olea' Šibenik i Lidija Bujas iz Zavoda za javno zdravstvo Šibenik.

- Nakon što je istekao žalbeni rok od mjesec dana od održavanja manifestacije i nitko od sudionika se nije žalio, preostalo ulje mogli smo donirati. Zahvaljujemo svim maslinarima koji podržavaju ovu našu sad već tradicionalnu akcijiju - rekao je Damir Buntić. 

Ravnateljica Centra Branka Bego zahvalila je u ime svih na donaciji, te naglasila kako ovo nije prvi put da Udruga maslinara Dalmacije misli na njih.

- Ulje će dobro doći za potrebe naše kuhinje u kojoj se svakodnevno sprema stotinu obroka za naše korisnike, a s obzirom na to da u našem centru imamo i poljoprivrednih pomoćnih zanimanja, sve je to na određeni način povezano - kazala je Bego. 

Inače, Udruga dalmatinskih uljara jedna je od rijetkih koja je odluku o doniranju ulja koje ostane nakon provedenih analiza, donijela odmah kod utemeljenja manifestacije 'Dani mladog maslinovog ulja', a bilo je to prije šest godina.

KATARINA RUDAN / ŠIBENSKI LIST

28. travanj 2024 18:41