StoryEditorOCM

fešta u jelsiLiječnica iz Splita šampionka prve manifestacije na Hvaru

Piše PSD.
21. veljače 2016. - 22:42
hvar

Liječnica Helena Piacun iz Splita s 99,4 osvojenih bodova šampionka je prve manifestacije 'Dani maslinovog ulja otoka Hvara 2016.' koju je u subotu navečer u Jelsi, u nazočnosti brojnih prijatelja maslina i maslinovog ulja, organizirala Udruga maslinara "Sv. Špirijun" surađujući s Općinom i TZO Jelsa.

Za natjecanje je bilo prijavljeno i na splitskom Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša ocijenjeno 45 uzoraka maslinovog ulja, a zlatnim medaljama, uz šampionku, ovaj put okitili su se Milnarani Branko Šore (98,2 bodova) i Marin Tudor (96,4 bodova).

Od ostalih priznanja podijeljeno je još 5 srebrnih i 13 brončanih medalja.

- Sretna sam, ali i iznenađena, jer pored ovoliko uspješnih maslinara tituli se baš ni nisam nadala premda znam da je ulje odlične kvalitete. Obrađujem oko 200 stabala maslina u Sućurju, a dobitničko ulje proizvedeno je na suvremenoj tehnologiji od maslina mješanog sortimenta u kojem prevladava oblica - kazala je dr. Piacun, dok je predsjednik Udruge »Sv. Špirijun« Đorđan Gurdulić u ime organizatora naglasio da je prezadovoljan uspjehom prve manifestacije ovdašnjih maslinara i uljara, osobito činjenicom da se na njoj pojavilo i pet njihovih kolegica s čak sedam uzoraka ulja.

Tekst i snimka M. Crnčević

28. travanj 2024 17:17