StoryEditorOCM

obavijest maslinarimaTrenutačno maslini najviše treba voda. Ako to nije moguće, bilo bi dobro vršiti folijarnu prihranu u intervalima od svaka dva tjedna

Piše Maslina
8. kolovoza 2022. - 12:28

Ponavljamo opet, počeo je let prve generacije maslinine muhe (Bactrocera oleae) u Zadarskoj županiji. Međutim, trenutačni vremenski uvjeti s izuzetno visokim temperaturama (toplinski val) nikako ne pogoduju spomenutome štetniku.

Situacija se jedino može promijeniti ako bi palo nešto više kiše i došlo do znatnijega pada temperature zraka. Tada bi valjalo biti na oprezu. Svakako ćemo vas u tome slučaju izvijestiti o provedbi najprikladnije metode suzbijanja.

Trenutačno maslini najviše treba voda ako je to moguće. Ako nije onda bi bilo dobro vršiti folijarnu prihranu (Oleafill, Bioalgen….) u intervalima svaka dva tjedna i sve dok ne padnu značajnije količine oborina.

Skupljanje ambalažnoga otpada SZB provest će se dana 18.08.2022. u Nadinskome blatu (maslinik OPG Ivan Atelj, 200 m južno od rampe za utovar grožđa), u vremenu od 08:00 -10:00 sati.

Ivan Šimičević, dipl. ing. agr.
Ministarstvo poljoprivrede
Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede​
Zadarska županija

20. travanj 2024 01:56