StoryEditorOCM

na putu uspjehaTomislav Duvnjak nakon još jedne žetve medalja u New Yorku: Za koju godinu Hrvatska će biti prvak svijeta!

Piše Meri Šilović
8. srpnja 2022. - 12:38

Dalmatinci su i ove godine, i više nego lani poslali svoje uzorke na najprestižnije svjetsko natjecanje. Očigledno je da su odlučili da neće “plesati samo jedno ljeto” i opet se vratili s medaljama.

Mladi maslinar i uljar Tomislav Duvnjak, vlasnik Centra maslinova ulja “Sv. Ivan” Vodice, koji je lani pokrenuo Dalmatince na natjecanje i osvajanje New Yorka, a i ove godine je bio motor organizacije prikupljanja i slanja uzoraka dalmatinskih ulja, zadovoljan je.

Tomo, veliki “torcidaš” spremajući se na utakmicu Hajduk – Rijeka rekao nam je kratko:

”Ide sve kako smo i najavili, rekli smo još lani da ćemo dokazati da su hrvatska maslinova ulja najbolja na svijetu. I dalje stojimo na tom putu, eto smo ove godine na tako velikom turniru postigli naš najveći uspjeh, a to je treće mjesto na svijetu iza velesila kao što su Italija i Španjolska.

Imamo u planu još bolju organiziranost maslinara na području cijele Hrvatske tako da za par godina budemo i prvaci svijeta. Uostalom lani smo bili četvrti, ove godine treći, idemo naprid. Zainteresirano je jako puno mladih ljudi, maslinara iz svih županija i mislim da ćemo zajedno s Istrom postati prvaci svita…

A sad: daj Bože da Hajduk osvoji kup!” I Hajduk je osvojio Kup, a Tomo se nakon utakmice slikao na terenu i poslao nam fotografiju. I evo je.

Ispod slike je za Maslinu napisao: “Dalmacija ove godine u NY ima 56 nagrada, a evo se i najveća vratila doma!”

image

Tomislav Duvnjak nakon što je Hajduk osvojio Kup

27. travanj 2024 07:09