StoryEditorOCM

akcija ZA OBNOVURotarijanci Konavlima darovali 884 sadnice maslina

Piše DV
27. veljače 2018. - 09:41

Stanovnicima Pločica, Molunta, Đurinića i Vitaljine članovi Rotary cluba Dubrovnik donirali su u subotu ukupno 884 sadnice maslina.

Već punih 17 godina Rotary club Dubrovnik provodi godišnju akciju potpore obnovi maslinarstva na dubrovačkom području, kojoj su prvi povod bili veliki požari u kojima su stradali i maslinici.

Uključujući i donaciju u Konavlima, dubrovački su rotarijanci dosad razdijelili 22 tisuće besplatnih sadnica maslina u Dubrovačkom primorju, Konavlima, Župi i Rijeci Dubrovačkoj, a lani i u Smokvici na otoku Korčuli maslinicima stradalim u velikim ljetnim požarima 2015. godine.

Akcije se redovito odvijaju u suradnji s mjesnim odborima, pa se sadnice doniraju po prethodno utvrđenom poimeničnom popisu, kako po količini, tako i po sortama.

Jedan od ciljeva akcije je i poticanje sadnje autohtonih sorta maslina, pa su ove godine podijeljene sadnice oblica, bjelica, crnica i drobnica: u Pločicama 220 sadnica, u Moluntu i Đurinićima 290 sadnica, a na krajnjem jugu u Vitaljini 374 sadnice.

18. travanj 2024 18:58