StoryEditorOCM

javni pozivSplitsko-dalmatinska županija kroz prvi paket mjera za poljoprivrednike izdvaja 3 milijuna kuna

Piše Maslina
29. ožujka 2022. - 13:17

Župan Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić predstavili su danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije prvi ovogodišnji paket mjera potpore poljoprivredi, vrijedan 3 milijuna kuna.

Javni poziv za prvi paket, kojega sačinjava ukupno sedam mjera, objavljen je u dnevnom tisku i na službenim stranicama Splitsko-dalmatinske županije.

„Svjedoci smo da je u krizna vremena poljoprivreda iznimno bitan segment svake države. Upravo smo zbog toga pokrenuli širok i obiman program potpore poljoprivredi, koji se odnosi na ukupno tri paketa mjera“, istaknuo je župan Blaženko Boban.

Pozivi su raspisani za potporu razvoju konkurentne poljoprivredne proizvodnje, sufinanciranje nabave sadnog materijala, uređenje postojećih zapuštenih poljskih puteva, potporu radu poljoprivrednih udruga, potporu izgradnji jednostavnih akumulacija, primjenu stajskog gnojiva i provedbu nitratne direktive te okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda i uređenje zemljišta.

Ove mjere, koje provodi županija, ne preklapaju se s mjerama nadležnog ministarstva ili Europske unije.

„Sve naše mjere su i priprema poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednika za prijavu na fondove Europske unije. Sve su naše mjere dobro došle, a naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva smo pripremili za njih. Mi imamo kontinuirani rast proizvođača i nadam se da će oni dostići razine koje su daleko veće nego sada“, izjavio je pročelnik Anđelko Katavić.

Do kraja godine objavit će se pozivi za još dva paketa mjera, pa je ukupan ovogodišnji iznos kojega će Splitsko-dalmatinska županija kroz ove mjere izdvojiti za poljoprivrednike oko 7 milijuna kuna.

Javni pozivi i dokumentacija za prijavu nalaze se OVDJE

30. travanj 2024 10:14