StoryEditorOCM
KulturaMEGAHIT JOŠ IGRA U KINIMA

Zbog pirata Dragojevićev megahit 'Parada' prije roka izlazi na DVD-u

Piše PSD.
20. travnja 2012. - 23:15
Megahit Srđana Dragojevića “Parada“ još uvijek nije prestao igrati u kinima diljem ex-YU, no upavo je objavljen na DVD-izdanju za videoteke. Distributeri su požurili s plasmanom filma na nosač slike iz razloga što se piuratsko izdanje Dragojevićeva filma prije tjedan dana pojavilo na ulicama gradova regije bivše Jugoslavije.

- Film je na piratskom izdanju za šest ili sedam minuta kraći od originala. Mi smo na one kopije koje šaljemo na festivale na svakih pet minuta stavljali takozvani “watermark“, a onaj tko je napravio piratsku verziju isjekao je te dijelove kako se ne bi prepoznalo odakle je ukradena kopija. To znači da na piratu na svakih pet minuta nedostaje po desetak sekundi filma, što je za nas autore ekstremno frustrirajuća stvar – izjavio je Dragojević na konferenciji za medije povodom promocije DVD izdanja i dodao kako se nada da će njegov film biti izabran za srpskog kandidata za Oscara.

DVD izdanje “Parade“ sadržavat će srpske, hrvatske i makedonske titlove, i to iz razloga da bi ga gluhonijeme osobe mogle pogledati. U prodaju kreće ak 50 tisuća DVD primjeraka.
PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 10:06