StoryEditor
KulturaŠesto, Šunk, Čižmek

Zagrebački kreativci večeras na splitskoj Bookvici

Piše J. S. Leskur
5. svibnja 2016. - 15:46
šesto

Na književnoj večeri Bookvica u splitskom klubu Quasimodo večeras će biti riječi o književnosti za djecu i mlade, a gosti su kreativci okupljeni oko nakladničke kuće Semafora: autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.

Oni će predstaviti svoj novi projekt - strip-album "Tomica", najnoviju knjigu u njihovom izdanju, kazališne predstave i druge autorske projekte na kojima trenutačno rade.

Silvija Šesto za svoj roman "Debela" 2002. nagrađena je nagradom "Ivana Brlić Mažuranić”, a preveden je na makedonski i slovenski jezik. U "Maloj sceni” taj tekst je odigran 279 puta.

'Tko je ubio pašteticu'

Autorica je desetak knjiga za odrasle, pet knjiga poezije te desetaka dramskih tekstova, scenarija, priča i romana za djecu. U osnovnoškolskoj lektiri nalazi se pet njezinih naslova ("Vanda“, "Bum Tomica“ i "Bum Tomica 2“, "Tko je ubio pašteticu“, "Debela“).

Višestruka je dobitnica nagrade za neobjavljeno dramsko djelo festivala "Mali Marulić“ u Splitu i dobitnica nagrade "Žar ptica“.

Davor Šunk je osnivač studija vizualnih komunikacija "Definicija”, a 2006. je izdao knjigu "Tragovi”. Direktor je “Fra Ma Fu” strip-festivala u Virovitici 2009., autor osebujnih “radnih bilježnica” (spoja stripa, ilustracija i kratkih zapisa) “Sitna proza” (2012.) i “Sitna proza 2” (2015.).

Vanda Čižmek je do 2013. radila kao dizajnerica u "Definiciji“, studiju vizualnih komunikacija iz Zagreba, na oblikovanju vizualnih identiteta, web stranica, časopisa i magazina, te reklamnih kampanja.

Od 2014. nastavlja raditi u vlastitom obrtu, ARTEST74. Od 2010. aktivno se bavi ilustracijom za djecu.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija, a početak je zakazan za 20.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 17:39