StoryEditor
Književnostnepismeni virus

Ljubitelji čitanja pulski sajam knjiga i autora ove godine mogu samo sanjati - zbog epidemiološke situacije odgođen 26. Sa(n)jam knjige u Istri

Piše S.K.
2. prosinca 2020. - 12:34
Odgoda je tužna vijest za autore, festival, kao i za sve ljubitelje knjige  Goran Šebelić/Cropix

Sa(n)jam knjige u Istri, 26. sajam knjiga i autora koji se trebao održati u Puli od 5. do 13. prosinca, odgođen je do daljnjega.

Kako su objasnili organizatori, Sa(n)jam knjige odgođen je zbog odluke nacionalnog stožera Civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršane epidemiološke situacije u zemlji.

Sajam je ove godine osmislio programe koji su se trebali održavati na otvorenome, uz sve epidemiološke mjere, ali nije pomoglo. Da stvar bude gora, već su pripremljeni programi i prodajni prostori, otisnuti katalozi i plakati.

- Svjesni rizika i odgovornosti za javno zdravlje, odlučili smo održavanje Sajma prolongirati, kako bismo sudionicima, ali prije svega publici, mogli pružiti ne samo sigurnost, već i užitak susreta čitatelja i čitateljica s knjigom i s onima kojima knjiga nije odvojiva od autorske osobnosti i žive, razmijenjene riječi - priopćila je direktorica sajma Magdalena Vodopija.

Ona je ovu odluku nazvala teškom, ali jedinom mogućom i sigurno najboljom.

- Odgoda ne znači odustajanje nego nespremnost na kalkuliranje ili instant programe na online platformama. Čim situacija postane povoljna za sve, imat ćemo isti, ako ne i bolji odaziv autora i moći ćemo pružiti još veći užitak našoj publici - zaključila je Vodopija uz napomenu da će na vrijeme javiti o novom datumu održavanja sajma. R.K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 06:16