StoryEditor
Književnostrezultati natječaja

Festival svjetske književnosti održat će se u Zagrebu od 6. do 12. rujna s plakatom Mihaela Kolarića, kvalitetni plakati brojni kao festivalski gosti

Piše PSD.
26. svibnja 2020. - 16:05
Mihael Kolarić, prva nagrada žirija za plakat osmoga Festivala svjetske književnostifraktura


Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu četvrtu godinu zaredom proveli su natječaj za oblikovanje plakata za Festival svjetske književnosti.

Kao najbolji rad odabran je plakat Mihaela Kolarića, studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prvonagrađenom autoru dodijelit će se novčana nagrada, a njegov rad naći će se na svim vizualnim materijalima Festivala.

Druga nagrada pripala je Ani Despot (3. godina, Odsjek za animirani film i nove medije ALU), a treća Nikoli Grabovcu (4. godina, Grafički odsjek ALU).

image
 Seid Serdarević i Fernando Aramburu na prošlogodišnjem festivalu
 
Darko Tomaš/hanza media

Organizatori ističu da su se studenti i profesori Akademije odazvali su se natječaju u velikom broju, kao sudionici i mentori, unatoč prekidu redovite nastave zbog pandemije i potresa u Zagrebu, koji je teško oštetio zgradu ALU.

Tehnika za izradu plakata bila je potpuno slobodna uz nekoliko obaveznih elemenata s informacijama o ovogodišnjem osmom Festivalu svjetske književnosti koji će se održati u Zagrebu od 6. do 12. rujna, uz mnoge poznate, ali i nove programe.

Među brojnim kvalitetnim radovima, napominju organizatori, istaknulo se i više od tri odlična rješenja kojima su studenti različitih godina i odsjeka odgovorili na zahtjeve natječaja, ali i reagirali na suvremeni trenutak.

Uz troje nagrađenih studenata na natječaj je svoje radove poslalo još trinaest kandidata: Ana Čobanković, Ella Đurđević, Ljubica Golubić, Agata Lučić, Maja Maar, Josipa Marijanović, Petra Matković, Ksenija Mlinar, Ana Pintarić, Marina Popović, Josip Rončević, Filip Stolnik i Antonella Šantek.

Nagrađene radove izabrao je žiri u sastavu: izv. prof. art. Natalija Nikpalj, izv. prof. art. Alen Novoselec, doc. art. Maja Rožman, doc. dr. art. Miran Šabić, Sibila Serdarević, direktorica nakladničke kuće Fraktura, i Seid Serdarević, programski direktor Festivala svjetske književnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 10:06