StoryEditorOCM
Kulturazavršna večer

Klapa Vinčace pobijedila u muškoj konkurenciji na Festivalu dalmatinskih klapa, publika nagradila klapu Oneum

Piše PSD
21. srpnja 2019. - 02:34

U subotu 20. srpnja na prepunom Trgu sv. Mihovila u Omišu, prema odluci stručnog suda zlatni štit s povijesnim grbom Grada Omiša otišao u ruke klapi Vinčace iz Novog Vinodolskog. Srebreni štit osvojila je klapa Stine iz Zagreba, dok je Brončani štit pripao klapi Bošket iz Zagreba.

Srca publike osvojila je klapa Oneum iz Omiša, kojoj je uručen Zlatni omiški leut, dok je druga nagrada publike Srebrni omiški leut pripala klapi Bošket iz Zagreba. Brončani leut zasluženo otišao je u ruke klapi Contra iz Splita.

Ovogodišnje klape finalisti koje su opravdale svoju propusnicu kroz nastupe u tri izborne Večeri, bile su: Kaleta - Zadar, Oneum - Omiš, Flumen - Rijeka, Korda - Lumbarda, Sebenico - Šibenik, Munita - Zadar, Vokalisti Salone - Solin, Bošket - Zagreb, Contra - Split, Stine - Zagreb i Vinčace - Novi Vinodolski.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, mag.art Marijo Krnić, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Velebit Veršić.  Program su vodili Edita Lučić Jelić i Branko Uvodić  

Završnom večeri muških klapa okončana su sva događanja na 53. FDK Omiš 2019. U programu Festivala bilo je ukupno dvanaest natjecateljskih i revijalnih koncerata na kojima je sudjelovalo gotovo 80 klapa i drugih vokalnih sastava, čime se omiški Festival po broju sudionika svrstao u najveće hrvatske Festivale. Idući susret klapa u organizaciji FDK Omiš bit će tradicionalni koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ove jeseni na kojem će nastupati klape laureati iz Omiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 17:01