StoryEditor
Kazališteosobni razlozi

Jelena Bosančić, mlada i ambiciozna ravnateljica Drame HNK Split, dala ostavku na samome početku sezone, nasljednik ili nasljednica nepoznati

13. listopada 2020. - 12:11
Kao nova ravnateljica Drame Jelena Bosančić zdušno je prionula poslu  Saša Burić/Cropix

Ravnateljica Drame splitskog Hrvatskoga narodnog kazališta Jelena Bosančić dala je ostavku na funkciju koju je obavljala godinu dana.

Mlada glumica i redateljica lani je izabrana za ravnateljicu Drame, nakon što se prijavila na natječaj kao jedina kandidatkinja. Prije je bila zaposlena u splitskom teatru kao asistentica redatelja u Operi HNK Split.

Iz teatra se doznaje da je ostavku dala iz osobnih razloga te da će nastaviti obavljati posao ravnateljice dok ne bude imenovan njen nasljednik ili nasljednica, a potom će se vratiti na svoje staro radno mjesto u Operu.

Jelena Bosančić prihvatla se prije godinu dana novih dužnosti s velikim entuzijazmom, a ovoga je ljeta premijerno izvedena i njena predstava "Gordana neće doći", u kojoj je i sama nastupala.

Za mjesto ravnatelja Drame moguće je raspisati natječaj ili da intendant sam imenuje novoga ravnatelja ili ravnateljicu. "Moguće su obje opcije, još nisam odlučio što ću napraviti", komentirao je intendant HNK Split Srećko Šestan ostavku Jelene Bosančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 12:13