StoryEditor
Kazalištepublika oduševljena

Brojni poznati Splićani na premijeri ‘Bambine‘, stigao i Opara sa suprugom i sinom. Evo kako im se svidio mjuzikl: Imamo hit, Giuliano je fenomenalan!

15. veljače 2020. - 00:15

Na premijeri mjuzikla 'Bambina', održanoj u petak navečer, baš na Valentinovo, u splitskom HNK-a susreli smo brojne poznate Splićane. Kako ih se dojmio dugo najavljivani i željno očekivani komad u režiji Kreše Dolenčića, a uz glazbu Nene Belana, saznali smo 'na friško', odmah po odgledanoj predstavi.

Andro Krstulović Opara

Imamo hit i to je evidentno, i po reakciji publike, i po kvaliteti samoga komada. Svaka čast Olji koji je to napravio odlično, a vječni hitovi koje nam je podario Neno Belan su sa izvrsnim ansamblom na najbolji mogući način prikazani svim generacijama. I onima starijima i onima mlađima, poput moga Duje koji ima devet godina i kojemu je zabavno i prepoznaje pjesme kroz nove interpretacije.

Ženski zbor sjajan, muški zbor još bolji. Giuliano je fenomenalan, što se i očekivalo. Gospođa Vicković je iznimno dobra, a Peranović je kao i uvijek pravo osvježenje i prvi dokaz da splitski teatar ide naprijed. Svaka čast ansamblu.

Marinko Biškić

Predivno, meni je srce puno jer su to pjesme s kojima živim. Stvarno me oduševilo, Olja je napravio tako predivnu orkestraciju pjesama. Naravno, u početku sam se pribojavao jer je sve ono šta se tiče mladosti, nekako sam pre emotivno vezan. Ali, kako je predstava tekla dalje, moje je oduševljenje bilo sve veće i veće. Glavni glumci su savršeni, i vokalno i sve.

Jasna Malec Utrobičić

Ja sam stara članica teatra i dugo nisam bila u mom teatru. Ovo je bio zgodan momenat da se vratim u teatar i uživam u lijepim starim pjesmama koje smo svi voljeli, da gledam moje kolege i da se veselim predstavi.

Viktoria Caktaš

“Bambina” je jedna lijepa predstava, dobar “hommage” Splitu i 80-ima. Vrijeme s puno karaktera i u tom smislu je i scenično i dobro i veselo. Belanovi songovi su izvrsni i veselimo im se. Koreografija je isto jako dobra.

Ima ponekih zamjerki jer mi se čini da je nekako rađeno na brzinu, ali ostanimo radije na ovom lijepom i pozitivnom, što i prevladava. Kostimografija je isto vesela. Vidi se da Split jednostavno vapi za ovakvim komadima.

Ja bi još malo produbila tekst da ima jednu dublju nijansu, no svakako mislim da smo dobili komad koji će jako dugo trajati i publika će mu se jako dugo veseliti.

Maja Medić

Meni se sviđa, ja sam inače dijete Škvera. Moja majka, koja ima skoro 90 godina, čeka dojmove večeras i sprema se doći ovo pogledati s još jednim kolegicom iz Škvera. Iako je to iskarikirano, prepoznajem puno stvari koje sam kući slušala godinama.

Inače jako volim Belanovu glazbu. Giuliano mi je iznenađenje. Znala sam da odlično pjeva, ali kakav izvrstan glumac! Glumi izvrsno. Dakle, pjevači dobro glume, a glumci dobro pjevaju.

Ja sam za sada jako zadovoljna, lijepo je, veselo i opuštajuće. Ovo je “Mala Floramye” i “Splitski Akvarel” današnjeg doba.

Želimir Dundić Dundo

Došao sam dati moralnu podršku svojim kolegama koji su se okušali u jednom novom obliku. Jako mi se sviđa, orkestracija odlična. Giuliano me jako oduševio kao glumac, za pjevača već znam da je fantastičan.

Jedino što sam očekivao, a nisam dobio, je, bar u prvom dijelu, da bude više songova, manje priče. Inače, ocjena super. Baš jedno lagano, fino osvježenje na tragu dobrog starog “Akvarela” i “Floramye”.

Igor Jakšić

Meni se dopala predstava, ovo je iz perspektive kroz koju sam je doživio. Lipo je odglumljena, dobre su pisme, lipo su to otpivali i neke stvari su baš moćne. Ne znam šta bi baš posebno istaka, ništa mi ne bode da je loše. Sve je korektno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 18:51