StoryEditorOCM
Glazbanužda zakon mijenja

Klape za muški, ženski i mješoviti finale 54. Festivala dalmatinskih klapa Omiš žiri odabrao na temelju videosnimki

Piše PSD.
8. srpnja 2020. - 18:06

Nakon što je nedavno objavio popis klapa izvođača za Večer novih skladbi, Festival dalmatinskih klapa Omiš izišao je s imenima klapa Večeri mješovitih klapa i završnice u kategorijama ženskih i muških klapa 54. festivala.

O klapama koje će nastupiti u tri navedene, prestižne večeri odlučivao je žiri u sastavu dr. sc. Mirjana Siriščević, dr. sc. Ivana Tomić Ferić, prof. dr. sc. Marko Rogošić, umjetnički ravnatelj Festivala Dušan Šarac i ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić.
Epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj nije utjecala samo na reduciranje klapskih natjecanja na četiri večeri, nego i na to da je žiri birao na temelju dostavljenih videosnimki, a ne na temelju klapskih izvedbi uživo.

"Kvaliteta dostavljenih snimki bila je na vrlo visokom nivou te bi sve prijavljene klape sigurno našle svoje mjesto u izbornim večerima. Međutim, s obzirom na to da se izborne večeri ove godine ne održavaju trebalo je među dobrim klapama odabrati one malo bolje, koje izravno ulaze u finale", poručili su iz festivala, objašnjavajući izbor klapa koje će se boriti za omiške štitove i leute.

Večer mješovitih klapa održat će se u subotu 18. srpnja, a odabrano je osam klapa: Mišanca Zadar, Basca Baška Voda, Karamiž Ražanac, Dingač Pelješac, Puntadura Vir, Diversa Zagreb, Komiža Komiža i Kampaneli Donja Kaštela.

Završna večer ženskih klapa održat će se u petak 24. srpnja, a nastupit će Kurjože Podstrana, Luše Split, Ventula Split, Salona Solin, Merla Dugopolje, Kapric Zadar, Stivanja Trogir, Mirabella CZK Omiš, Oršulice Vodice i Figurin Zagreb.

Završna večer muških klapa bit će u subotu 25. srpnja, a zapjevat će Bošket Zagreb, Kaše Dubrovnik, Korda Lumbarda, Sebenico Šibenik, Pinguentum Buzet, Mriža Split, Podvorje Kaštel Sućurac, Krunik Kučine, Kožino Kožino i Kumpanji Blato.
Redne brojeve nastupa klapa u večerima izvukli su članovi dječje klape Veras iz Bola ovaj vikend u Bolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 18:17