StoryEditorOCM
GlazbaSpektakularno otvorenje

Dire Straits Legacy priredili nezaboravan koncert na Sustipanu

Piše promo
24. kolovoza 2024. - 16:17

Na jednoj od najljepših lokacija u Splitu, Sustipanu, sinoć je održan koncert koji će dugo ostati u sjećanju svih koji su bili prisutni. Dire Straits Legacy koji okuplja originalne članove legendarnog benda Dire Straits - Alana Clarka, Phila Palmera, Dannya Cummingsa i Mela Collinsa te  vrhunske glazbenike - Trevora Horna, Primiana Di Biase, Marca Caviglia, pružio je spektakl koji je oduševio publiku i evocirao uspomene na zlatno doba rocka.

image
Jadran Babić

Koncert su otvorili impresivnom izvedbom pjesme "Private Investigations", koja je odmah uvela publiku u karakteristični zvuk koji je obilježio karijeru ovog legendarnog benda. U dva sata besprijekorne svirke nizali su se nezaboravni klasici poput "Once Upon a Time in the West" i "Tunnel of Love".

Publika je posebno oduševljeno dočekala izvedbe "Walk of Life" i "Sultans of Swing", koje su izazvale valove emocija i jednoglasno pjevanje. Na set listi se našla i nezaobilazna "Brothers in Arms", koja je, s obzirom na povijesnu povezanost s ovim krajem, imala posebno značenje za sve prisutne.

image
Jadran Babić

Akustika je bila izvrsna, a ambijent je pridonio stvaranju intimnog, ali istovremeno i monumentalnog ugođaja. Sinoćnji koncert Dire Straits Legacy na Sustipanu bio je više od običnog nastupa - bio je to podsjetnik na to koliko je glazba Dire Straits utjecala na generacije i ostavila neizbrisiv trag u povijesti rocka.

Nakon ovog spektakularnog otvorenja festivala “ S okusom soli” slijedi koncerta legendarnog Plavog orkestra koji će se održati večeras u 21 sat, te koncert svjetske glazbene atrakcije Perpetuum Jazzile, koji će u nedjelju zatvoriti festival.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:09