StoryEditorOCM
Film & TVOD PETKA

Počinje nova sezona u ljetnom kinu ‘Bačvice‘. Provjerite kakve vas poslastice očekuju, a slijeće i dugo očekivani kino hit

Piše Marko Njegić
24. svibnja 2022. - 14:50

Omiljeno ljetno kino pod borovima i blizu mora ovog petka ponovno otvara svoja vrata. Naravno, radi se o splitskom ljetnom kinu "Bačvice" koje najavljuje novu sezonu u organizaciji "Kina Mediteran" i "Zlatnih vrata".

Prvi film na redu je jedno od najugodnijih iznenađenja godine, akcijsko-komična fantazija "Sve u isto vrijeme" s Michelle Yeoh ("Tigar i zmaj") u glavnoj ulozi, a na Bačvice potom dolijeće Tom Cruise s nestrpljivo očekivanim nastavkom megahita osamdesetih "Top Gun".

U nedjelju je, pak, zakazana dalmatinska premijera nagrađivanog dokumentarca "Veće od traume", uz gostovanje ekipe filma, tj. autorica Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski.

Početak idućeg tjedna rezerviran je za "Operaciju Mincemeat" (ponedjeljak) s oskarovcem Colinom Firthom u glavnoj ulozi o ratu iz sjene koji je promijenio tijek Drugog svjetskog rata, odnosno veliki klasik Federica Fellinija "Slatki život" s Marcellom Mastroiannijem i Anitom Ekberg (utorak).

Projekcija potonjeg filma je besplatna, poklon splitskim filmofilima od "Kinoteke", a održava se u sklopu programa "Aktiviraj se i kreni".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 02:13