Ideja za novi film oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola", o natjecanju čiji su sarajevski ćevapi bolji, nastala je u Dalmaciji. Stoga ima još većeg smisla da je Tanović gost ovogodišnjeg 9. međunarodnog festivala "Taste the Mediterranean", kao i to da smo se s njim našli za intervju kod "Kantuna Pauline" da bismo na kraju sjeli u "Dujkin dvor". "Deset u pola" je film o hrani, a i "Dujkin dvor" je bliže Mejama, gdje je Tanović služio vojsku i zaljubio se u Split.
- Često svojim Dalmatincima, kad idem na more, donesem ćevape. Oni se jako obraduju sarajevskim ćevapima. Ja sam, naravno, donio nekih stotinjak ćevapa i zapalili smo roštilj. Tu se našla i jedna Sarajka koju nisam poznavao. Kaže ona: "Koji su to ćevapi"?, a ja: "Od Hodžića". Ona će na to: "Jao, pa gdje ćeš te ćeva...