StoryEditorOCM
Film & TVKino pod zvijezdama

Nakon kiše opet je vrijeme za filmove na otvorenom. Stiže prekrasna Lunana, pa Tri tisuće godina čežnje, ciklus izraelskih filmova, SF hit Predator...

Piše kultura sd
1. rujna 2022. - 17:30

Ljetna filmska priča nastavlja se i u rujnu.

Oskarovac George Miller nakon furioznog "Mad Maxa" potpisuje fantaziju "Tri tisuće godina čežnje" s Tildom Swinton i Idrisom Elbom u glavnim ulogama, za kojeg su nakon premijere u Cannesu ispraćeni dugotrajnim ovacijama (Ljetno kino Bačvice 4.rujna  u 21 sat).

"Ja sam Zlatan" filmska je priča o Zlatanu Ibrahimoviću odnosno o njegovom odrastanju u neuglednom predgrađu švedskog grada.

Kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao oslobođenje od teške zajednice u kojoj je živio, a tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta i samopouzdanja koji su ga kasnije, unatoč potpuno drugačijim predviđanjima, katapultirali u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća.

image

Fascinantan film ‘Lunana‘ prikazan je na Mediteran film festivalu u Splitu

Animirani film "Vatreno srce" prati priču šesnaestogodišnje Georgie koja želi postati vatrogaskinja, a glas joj je posudila Zrinka Cvitešić.

Crtić je posvećen svim hrabrim vatrogascima i slavi ustrajnost, hrabrost i timski rad, a glasove su likovima posudili i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

U Ljetnom kinu Bačvice u tijeku su Dani izraelskog filma, a uz besplatan ulaz redom se do subote prikazuju drama "Stablo smokve" (1.rujna u 21 sat) i dvije komedije "Posljednji bend u Libanonu" (2.rujna), te "Veliko kopanje" (3.rujna).

U utorak 6.rujna u sklopu programa "Klasika al fresco" akcijski SF hit "Predator" iz 1987. godine u kojoj je Dutch, kojeg je utjelovio Arnold Schwarzenegger, angažiran od strane američke vlade da potajno spasi skupinu političara zarobljenih u Gvatemali.

image

‘Predator‘ - filmski hit opet u našim kinima

Diljem Dalmacije još uvijek se mogu pogledati i hitovi "Ljeto kad sam naučila letjeti", "Elvis" i "Tuljani specijalci", kao i naslovi koji su premijerno prikazani na 15. FMFS-u "Lunana" (u Ljetnom kinu Bačvice 5.rujna), "Colonia Dignidad", "Hudin salon" i "America Latina".

Kino Mediteran turneja zaštitni je znak projekta revitalizacije kina u Dalmaciji, a ovog tjedna na sami jug u Cavtat stižu filmovi "Brzina metka", "Ljeto kada sam naučila letjeti" i "Janje".

Ulaznice za sve projekcije Kina Mediteran mogu se kupiti online, a u slučaju otkazivanja zbog lošeg vremena kartu možete iskoristiti za isti film u novom terminu ili zatražiti povrat novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 18:40