StoryEditor
Film & TVPonedjeljak+utorak

Najbolji studentski radovi s UMAS-a u GKMM-u: filmovi su raznoliki, dokumentarni, eksperimentalni, igrani i animirani, a nastali su od 2000. do danas

Piše Marko Njegić
21. rujna 2020. - 15:32
Neven Pogutz predstavlja svoj film 'Bez naslova'PRIVATNI ARHIV

U sklopu projekta "Best of UMAS&GKMM", ovog ponedjeljka i utorka s početkom u 18.30 u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića prikazat će se najbolji studentski radovi s Odsjeka za film i video Umjetničke akademije u Splitu.

Ukupno će biti prikazano 19 kratkometražnih filmova, prvog dana deset, drugog devet, sve u skladu s poštivanjem preventivnih epidemioloških mjera u GKMM-u. Filmovi su raznoliki - dokumentarni, eksperimentalni, igrani i animirani, uz dva videoperformansa.

U ponedjeljak izbor UMAS-ovih radova pokriva razdoblje od 2000. do 2010. godine. Prikazat će se, redom, “Poljička cesta” Gorana Čače, “Kuća lutaka” I “doc.pilot 01” Gorana Škofića, “La Cantina di Fero” Matije Debeljuha, “Knock out” Nikše Rušića, “Brenkuja” Vanje Maračića, “Iza Lože 9” Igora Lušića, “Ruptura” Milana Latkovića, “Prostor” Marina Krstića i “Pusti me da prođem” Gilda Bavčevića.

Drugi i zadnji dan UMAS-ove revije obuhvaća period od 2010. do 2020., i to s filmovima “Iz dubine” Katrin Novaković, “Bez naslova” Nevena Pogutza, “Babin sat” Krešimira Štuline, “Nice&Cosy” Marka Višnjića, “Silvio zmaj” Lucije Bosančić, “Bonaca” Josipe Vulić, “Ctrl+Z” Luke Eterovića, “Lift” Nadja-Matije Fatović i “Pandula” Marina Paliske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2021 19:15