StoryEditorOCM
Film & TVFMFS SPLIT

Mislite da ste u toksičnoj vezi? Film koji igra večeras na Tvrđavi Gripe pokazat će koliko može gore! Ne propustite

Piše Kultura SD
19. lipnja 2023. - 15:45

Nakon četiri rasprodane projekcije na početku Festivala mediteranskog filma Split, u prekrasnom Ljetnom kinu Bačvice i večeras prave filmske poslastice.

Marokansko-francuska dinamična i snažna obiteljska drama "Prokleti ne plaču" premijerno je prikazana na filmskom festivalu u Veneciji.

Fatima-Zahra sa svojim 17-godišnjim sinom dolazi u grad Tanger i napokon dobivaju priliku za boljim životom za kojim toliko žude, no tamo im se putevi sve više razilaze, a već fragilni odnos dodatno narušava.

Večer na Bačvicama otvara "Dok smo bili tu" film Sunčice Fradelić koji se prikazuje u sklopu programa Ješke, a prikazuje fragmente života likova, kroz ljeto i zimu, dok se svatko od njih suočava s gubitkom.

Ponedjeljak na FMFS-u otvara već u 19 sati u Zlatnim vratima "Mantikora". Hvaljeni španjolski redatelj Carlos Vermut predstavlja hrabri i kontroverzni film kojim istražuje jedan od krajnjih tabua društva kroz borbu glavnog lika da potisne svoje mračne nagone.

image
Milan Šabić

U kino unutar Tvrđave Gripe u 21:30 stiže satirična crna komedija "Bolesnica" debitantski film norveškog redatelja Kristoffera Borglija, premijerno prikazan u sklopu programa Un Certain Regard na Cannes Film Festivalu.

Konobarica Signe i umjetnik Thomas narcisoidni su par u kompetitivnoj i nezdravoj vezi, koja se dodatno intenzivira kada Thomasu iznenada poraste popularnost u svijetu suvremene umjetnosti. Kao odgovor na njegovu slavu, Signe se očajnički pokušava predstaviti kao zanimljivija osoba i privući veću pažnju u društvu, pritom koristeći sve radikalnije metode.

Na platou ispred Doma mladih sa svojim programom gostuje Olhares do Mediterrâneo, prvi međunarodni filmski festival u Portugalu posvećen vidljivosti žena u međunarodnoj kinematografskoj areni. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:30