StoryEditorOCM
KulturaPOZNATI PERFORMER POKUŠAO PREUZETI ministarstvo kulture

DVOVLAŠĆE Labrović: Biškupić i ja smo ministri

Piše PSD.
14. rujna 2010. - 14:53

Sad imamo interregnum, vrijeme dvovlašća: bivši ministar kulture Božo Biškupić i ja odlučili smo sačekati da vidimo što će Ministarstvo uprave napraviti,  izjavio je za Slobodnu Dalmaciju umjetnik Siniša Labrović nakon što je u ponedjeljak pokušao preuzeti mjesto ministra kulture RH od dugogodišnjeg obnašatelja te dužnosti Bože Biškupića.

Poznati performer, koji je ministarski mandat izborio u petak predvečer u spektakularnom boks-meču performansu na zagrebačkom Tomislavovu trgu, došao je jučer na svoje novo radno mjesto zajedno s „pobočnikom i budućim ravnateljem neke od uprava“, umjetnikom Marijanom Crtalićem, te Emilom Matešićem i Jakšom Borićem, voditeljima festivala „Zagrebi!“ u okviru kojih je performans „Meč za titulu Ministra kulture“ i održan.

- S bivšim ministrom kulture najprije smo se sreli na porti i svi pozdravili, a onda smo Biškupić, Matešić i ja otišli i u moj kabinet, koji je velik, lijep i prostran - rekao nam je Labrović.

- U jednom momentu, bivši ministar me je čak pozdravio kao budućeg ministra, ali je to onda ipak sveo na performans, odnosno na izvanredan rad s medijima koji bi mogao poslužiti kao primjer našim privrednicima - istaknuo je Labrović dodajući da, budući da, iako se u petak nije pojavio u ringu, te je na taj način izgubio meč i ministarsko mjesto, bivši ministar nije želio odstupiti s te funkcije.

- On se poziva na jednu proceduru i praksu, ja na drugu, pa će morati odlučiti Ministarstvo uprave - zaključio je suvremeni umjetnik.

Vesna Pažin, foto: nina đurđević / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 12:43