StoryEditorOCM
KulturaSAM, BEZ POSREDNIKA

Đelo Hadžiselimović večeras bira film u 'Zlatnim vratima': Da bar Zagreb ima kino poput splitske 'Kinoteke'

31. listopada 2017. - 16:26
djelo_hadz1-271017

Došlo je vrijeme da i Đelo Hadžiselimović odabere film u “kinotečnom“ programu koji njegovo ime i prezime nosi. Ovog utorka, dakle, u splitskoj “Kinoteci“, u specijalnom izdanju programa “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića“, film bira Đelo, “sam, bez posrednika“. Na taj način će “Kinoteka“ proslaviti prvi rođendan programa koji je naišao na odličan odjek publike i ući u drugu godinu njegovog održavanja. Đelo je reagirao “jako dobro“ kad je čuo za program “Odabrao…“.

- To mi se jako dopalo. Prvo, zato što poznajem i Vladu Ercegovića koji vodi taj program i poznajem to kino koje mi se strahovito dopada. Čestitam Splitu na tako lijepom kinu, volio bih da ga i Zagreb ima, a što se tiče samog programa, gledajući reakcije i uvijek ispunjenu “Kinoteku“ mislim da je odličan potez na takav način privući gledatelje i sve što je dosad bilo, bilo je kvalitetno. I gosti i filmovi, čak toliko da mi je žao da su neki od meni dragih filmova već potrošeni – govori nam Hadžiselimović koji nije znao da će “Odabrao…“ biti tako popularan, jer “to se nikad ne zna unaprijed, ali puna dvorana sve govori“.

Svakako, popularnosti programa je kumovalo i njegovo ime u naslovu, na neki način jamstvo da će odabrani film biti dobar, neovisno o tome tko ga birao, s obzirom da je Đelo postao brend s odjavnim sloganom “Odabrao Đelo Hadžiselimović“ koji se prometnuo u garanciju kvalitete, konkretno dokumentarnih filmova koje je 38 godina birao za HTV.

- Ako je tako, onda je to meni veliki kompliment i zahvaljujem vam – kratko će Hadžiselimović. Ipak, Đelo je poznat po odabiru dokumentarnih filmova, stoga je pitanje kako stoji s igranima i koliki je filmofil.

- Veliki sam filmofil. Imam svoje favorite među redateljima i glumcima. Jako volim filmove, i stare i nove. “Amarcord“ bi na mojoj listi uvijek našao svoje mjesto i “Kum“ ili tako nešto. Recimo, od novih autora, iako on više nije tako nov, volim Tarantina i njegove zadnje filmove. Volim uvijek pogledati dobar film. Neke svoje omiljene filmove volim ponavljati, gledati u više navrata. Dosta je filmova koje sam gledao i preko 20 puta – otkriva Đelo i ističe kako preferira kino od televizije.

- Da vam pravo kažem, informativno mogu pogledati filmove i na TV-u, ali užitak je jedino u kinu – tvrdi Hadžiselimović. Za kraj - “teaser“ za film koji je odabrao za ovaj utorak.

- Riječ je o izvanrednom filmu, a ja sam imao sreću da sam prisustvovao snimanju jednog od filmova tog režisera gdje sam upoznao i njega i glavnog glumca. Mislim da će gledatelji doći na svoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2022 09:12