StoryEditorOCM
Film & TVtreće izdanje

Revija UMAS 2021. u srijedu u ‘Kinoteci‘: usprkos covidu i smanjenoj produkciji, studenti su i ove godine snimili mnoštvo zanimljivih i originalnih filmova

Piše PSD
30. studenog 2021. - 22:59

Natjecateljska revija studentskih kratkih filmova odsjeka za Film i video ove godine ulazi u svoje treće izdanje koje će se održati u splitskoj "Kinoteci" u srijedu 1. prosinca.

Usprkos covidu i smanjenoj filmskoj produkciji i ove godine će u biti prikazano mnoštvo zanimljivih i originalnih filmova studenata UMAS-a.

Preklanjski pobjednici Revije, filmovi "Pandula" i "Ko suza", friško su sudjelovali na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Požegi, a potonji je osvojio drugu nagradu. Također, svi dosadašnji pobjednici Revije su ljetos bili prikazani na Motovun Film Festivalu.

Od osam kratkih filmova, ukupnog trajanja 72 minute, u "Kinoteci" će se prikazati "Late Check-Out" (Ivan Trpimir Lozić), "Veles" (Luna Jovana Stamenković), "Plus minus" (Vanessa Barač), "Lutalica iznad mora ljeta" (Ivan Sladonja), "Fubar" (Josip Maleš), "Između redaka" (Gabrijela Kajdiž), "Cimerica" (Jadran Parunov), "Telzi" (Marija Mratinić).

Svi oni konkuriraju za glavnu nagradu žirija i nagradu publike. Studenti kiparstva ove godine izradili su specifične nagrade na kojima se dodirom prsta pokreće animacija konja u trku.

Voditeljica Revije bit će glumica Anja Ostojić, koja je diplomirala glumu upravo na UMAS-u, a kako je zbog epidemioloških mjera kapacitet "Kinoteke" drastično smanjen, više nema slobodnih mjesta, no tko zna, možda bude reprize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2023 18:39