StoryEditorOCM
KolumneKlasni Erceg

Pogledajte sažetak: Sveti Ante spasio Hajduk autorskim golovima

30. lipnja 2017. - 01:01
ercaaa

Sveti Ante je spasio Hajduk, s dva autorska pogotka, kakve daje klasni igrač, Ante Erceg je izveo Hajduk do zadovoljavajućih 2:2 u rudarskom Velenju, otkopao je grumen rude kad se Hajduk našao na rubu okna s gubitkom 0:2...

Carrillo kod Pušnika, bratski remi, reklo bi se, ali bila je to borbena utakmica i britka bitka, kao da je prvenstveni okršaj, u kojoj se Hajduk odjednom našao na rubu provalije.

U prvom dijelu dva udarca u pleksus dobili su "bijeli", 0:2, da se probude, razbude.

Momčad koju je postavio Carrillo u prvih 45 minuta nije pronalazila puta do mreže Pušnikovih "rudara" unatoč inicijativi, a obrana u postavi Tudor, Nižić, Bosančić i Fomitschow nije vladala situacijom u napadima domaćih.

U nastavku drugačije lice "bijelih", trgli su se ovi što su preuzeli štafetu na poluvremenu da osvete suigrače. Prednjačio je Erceg, asistirao Futacs, dobro je dirigirao Gentsoglou. Hajduk kao Janus, dva lica, loše i dobro, premda sve to treba gledati uvjetno u ova doba priprema, ali je točno i to da su samo dva tjedna do izlaska u Europu.

U prvom dijelu primjerice Vlašić je igrao solidno, Ohandza nije imao sreće u realizaciji.

Osluškivao se rezultat iz Sofije, golove je davao i Rudar i Levski, onda je Sutjeska u Bugarskoj smanjila, a Hajduk u Sloveniji proigrao i poravnao.

Kakvi su novaci? Pod povećalom Fomitschow, bolji u ofenzivnim akcijama, izveo je jedan baš dobar centaršut, a u obrani je nekako nedorečen, ili je to samo prvi utisak.

Dosta je bolji bio primjerice Gustavo Carbonieri u nastavku kao stoper, s nekoliko pravodobnih intervencija.

I Jefferson je kao stoper bio dobar, premda je tu još silom prilika. A da se predomisli i ostane i ne ode u Portugal?

Utakmica je zapravo izvrsno poslužila Joanu Carrillu, ima na što skrenuti pozornost svojim momcima, vrtiti film prvog dijela i upozoravati kako nema spavanja i treba se trgnuti od početka, a ne nakon primljenih injekcija.

S druge strane, rezultat je blag i nije opor, 2:2 je realno s obzirom na prikazano, a dosta se trčalo i borilo i bilo je dobrih poteza, naročito iz "užarene kopačke" Ante Ercega koji je igrao baš motivirano i baš dobro. 

Bilo je navijača Hajduka koji su bodrili u Velenju svoju momčad, slavili su golove Ante Ercega, ali nisu propustili prigodu da se obruše na Luku Modrića i Janicu Kostelić prigodnim pogrdnim skandiranjem.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 21:44