StoryEditorOCM
Kolumnepogledajte video

Branco, dovedi kreativca: utakmica s Ukrajincima pokazala da Hajduku fali desetka!

4. srpnja 2017. - 00:20
futiiii

Može se reći i to, da se po Zarji, zori ukrajinskoj dan (ne) vidi. Devet dana do Europe Hajduk nije bio loš, ali ni dobar...

Protiv ozbiljne ekipe, obrambeno postavljene, problem je bio i ostao - napad. Hajduk je malo šansi stvorio, na prste jedne ruke možemo ih stavit. I to je osnovni problem testa u Kidričevu. Fali "desetka", kreator igre, da podvali šansu napadačima kad se protivnik stisne.

Ne vidimo ništa posebno dramatično u porazu Hajduka, ružnije je bilo prvih 45 minuta u Velenju od ovih 90, premda nije ugodno izgubiti, nikad, pa ni sad u Kidričevu, na neutralnom terenu dvoboja protiv ukrajinske Zarje ili Zorje, kako se čita. Međutim, ne mislimo da je ovo poraz od dalekosežnih posljedica za "bijele", pa neka je devet dana do euro-premijere. Niti se po ukrajinskoj zori vidi, raspoznaje ili predskazuje kakav će biti dan.

Suhi raport glasi: tvrdo spariranje dva čvrsta, "rudarska" protivnika u čemu je trenutak sreće presudio u korist Ukrajinaca.

Poraz dobro dođe da podigne još malo ozbiljnosti, unese pozitivno iščekivanje, motiv: "Mi to možemo, mi to hoćemo". S pobjedom bi se možda uspavali, možemo se tješiti.

A što se tiče igre ima tu nejasnoća koje će nas pratiti tijekom sezone. Kreacija, stvaranje šansi kad se protivnik zatvori, može postati problematično. 

Čvrsti momci iz Luganska držali su se uglavnom obrane, tu i tamo bi zaprijetili, Brazilac Melo je bio opasan, Lopez ga je stizao... Melo je "glumio" Mapukua, centarfora Levskog.

Na testu su bili prije svega stoperi, a debitant Borja Lopez i Gustavo Carbonieri, što se nas tiče - ispunili su očekivanja. Lopez brz, ulazi u igru. Gustavo visok, obojica djeluju pouzdano.

E sad, primljen je gol nakon kornera... Uvijek nekako padne gol. Ali, stoperi su po nama dobri, Lopez kao pojačanje, a Carbonieri ...baš nas zanima hoće li ga ostaviti. Po našem sudu Carbonieri ima mjesta.

Da su pripreme posebno razdoblje vidi se i po reakciji trenera Carrilla. Na primljeni pogodak Zarje nije se dao smesti. Već u 65. minuti obavio je leteće zamjene cijele momčadi kao što je i planirao.

Nije mario za izjednačenje, nego je po ranijem naumu pomlađenu momčad poslao nastaviti igru zadnjih 25 minuta. I zamalo Kalik nije izjednačio.

Kapetan Zoran Nižić poput Tome Bašića bio je na poštedi, kao što su otprije već Ardian Ismajli i Ivo Grbić.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 22:20