StoryEditor

2 CELLOS Score

2. travnja 2017. - 14:56
CELLOS

Izvođač: 2 CELLOS
Album: Score (Sony Music)
Ocjena: ***

Dva naša violončela su (konačno) pronašli idealnu žanrovsku nišu: instrumentalne teme iz kultnih filmova i televizijskog megauspješnog serijala “Igre prijestolja“. U suradnji s uglednim The London Symphonic Orchestra pod ravnanjem Robina Smitha, Luka Šulić i Stjepan Hauser su odabirom novijih i klasičnih općih mjesta iz filmova - naravno - išli na sigurno.

Nema tu odveć iznenađenja posebice u nizanju snenih naglašeno “lirskih“ tema iz filmova “Gospodar prstenova“, “Braveheart“, “Ljubavna priča“, “Cinema Paradiso“, “Kum“, “Titanic“, “Lovac na jelene“, “Doručak kod Tiffanyja“, “Kišni čovjek“, “Schindlerova lista“, “Gladijator“...

Zapravo jedina iznimka je ritmički bogatija obrada znane Vangelisove teme iz “Vatrenih kočija“ u kojoj je utkana i mrva drame u sjajnoj završnici. Ovako zamišljen i odrađen album, naravno, ima svoju primarnu namjenu kao opuštajući crossover i “easy listening“ materijal ili pak kao “zvučna kulisa“ za liftove i kafiće odnosno kao možebitna “zvučna podloga“ za radijske programe.

Za razliku, recimo, od onih žešćih obrada rokerskih standarda koji su - htjeli to priznati 2 Cellos ili ne - tapkali prtinom koju je mnogo ranije (i mnogo uspješnije) utrla Apocalyptica.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 12:33