StoryEditorOCM
ŽupaKOMUNALNI ZAHVATI

Ovo naselje u Župi dubrovačkoj dobit će pravi nogostup i modernu javnu rasvjetu, a uz to se uređuje i prometnica, donosimo fotografije

Piše Ahmet Kalajdžić
25. ožujka 2024. - 10:36

Na dijelu Puta dr. Ante Starčevića kroz naselje Čibača u Župi dubrovačkoj počeli su komunalni zahvati sanacije kolnika lokalne prometnice kroz naselje, modernizaciji javne rasvjete i uređenja nogostupa u dužini od oko 200 metara.

image
Ahmet Kalajdžić

Prema riječima pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marića, pored navedenih zahvata na spomenutoj je lokaciji, u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom, planirano uz navedene radove i uklanjanje elektroenergetskog zračnog voda, odnosno polaganje tog kabela u trup nogostupa. Također, uklonit će se i postojeći betonski stupove osuvremeniti javna rasvjeta kako bi i taj dio Župe dubrovačke izgledao još ljepše. Također, doznali smo kako je Općina Župa dubrovačka nakon izrade propisane projektne dokumentacije provela javni natječaj na kojem je za izvođača kao najpovoljniji ponuditelj odabrano građevinsko poduzeće Atis d.o.o., dok je stručni nadzor izvedbe svih radova povjeren tvrtki Moment Sile d.o.o.

image
Ahmet Kalajdžić

Iako se zbog građevinske mehanizacije koja je "zauzela" dio kolnika promet kroz taj dio Čibače odvija nešto usporenije no inače, mještani se ne bune. Jer, kažu nam, svjesni su kako će po odlasku građevinara i cestara taj dio njihova naselja izgledati kako dolikuje i kako su odavno priželjkivali.

image
Ahmet Kalajdžić

Obilaskom radova uvjerili smo se kako izvođači radova rade punom parom i da im lijepo proljetno vrijeme ide na ruku, odnosno pogoduje u planiranoj dinamici radova te mnogo toga ukazuje kako bi se postavljeni rokovi mogli ispoštivati, a konačni rezultat biti na zadovoljstvo mještana. Recimo i to kako je ugovoreni rok za dovršenje spomenutih radova četiri mjeseca, dok njihova vrijednost iznosi 131.250 tisuća eura odnosno 105 tisuća eura plus PDV.

image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
17. travanj 2024 09:46