StoryEditorOCM
NeretvaPLOČE

Za rotor na križanju Gračke i Ulice Stjepana Radića 2,2 milijuna kuna

Piše Ante Šunjić
29. listopada 2022. - 20:35
Uz rotor, predviđena je izgradnja novog nogostupa za pješake, pješačkog prijelaza na crvenoj podlozi, te hortikulturno uređenjeAnte Šunjić/

Djelatnici imotske tvrtke Patrlji d.o.o. započeli su radove na izgradnji kružnog toka na križanju Gračke i Ulice Stjepana Radića u Pločama. Ugovoreni iznos radova je nešto veći od 2,2 milijuna kuna, od čega Grad Ploče osigurava gotovo 1,3 milijuna kuna ili oko 60 posto, a ostatak (938 tisuća kuna) će financirati Županijska uprava za ceste. Uz spomenuti iznos, Grad Ploče investirao je oko 200 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Ugovoreni rok realizacije projekta je 6 mjeseci, a nadzor obavlja Marin Bokšić (Geoproming d.o.o.).

Idejni projekt izrađen je prije više od četiri godine, a u siječnju 2019. izdana je lokacijska dozvola. Nakon toga uslijedili su razgovori predstavnika Grada Ploča i ŽUC-a i otkup zemljišta, kako bi se osigurala realizacija važnog projekta za Pločane, jer su se do sada na tome križanju događale prometne nesreće.

Uz rotor, predviđena je izgradnja novog nogostupa za pješake, pješačkog prijelaza na crvenoj podlozi, te hortikulturno uređenje.

26. travanj 2024 08:36