StoryEditorOCM
NeretvaJEDINA U DOLINI NERETVE

Najdoktoricu, ginekologinju Irenu Marinović veseli sve veći broj trudnica, no evo što kaže o njezinim iskustvima sa koronom u trudnoći

Piše Ante Šunjić
18. prosinca 2021. - 17:37
Doktorica Irena Marinović jedina je iz doline Neretve koja se našla na ovogodišnjem popisu Najdoktora u HrvatskojAnte Šunjić

- Zahvaljujem svima na potpori, podršci i povjerenju i moram istaknuti kako dodijeljeno mi priznanje shvaćam kao priznanje svim doktorima medicine koji rade pod okriljem Doma zdravlja Ploče, jer radimo veliki posao u zaista zahtjevnim i izazovnim uvjetima- rekla je doktorica Irena Marinović, koja se i ove godine našla na popisu najboljih liječnika i stomatologa u Republici Hrvatskoj prema glasovima pacijenata.

Jedina iz doline Neretve

Popis je objavio portal Najdoktor, a doktorica Marinović jedina se iz doline Neretve našla na njemu. Kriteriji po kojima je portal najdoktor.com birao najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara pacijenata, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. -Raduju nas pozitivni komentari i poticaj su nam za daljnji rad, a kritike shvaćamo dobronamjerno. No, ipak bih željela reći kako naši pacijenti ne mogu biti objektivni oko ocjene stručnog rada liječnika- rekla je doktorica Marinović.

image
U ordinaciji dr. Irene Marinović
Ante Šunjić

Pacijenti, podsjetimo se, komentiraju razinu pomoći, ljubaznost, zakonitost i etičnost, vrijeme čekanja i osoblje. Samozatajna doktorica Irena kaže kako bi ovakav uspjeh teško postigla bez legendarne sestre Nikoline Kaštelančić, koja je nakon 47 godina radnog staža i preko dva desetljeća rada u ginekološkoj ordinaciji, otišla u zasluženu mirovinu. Pacijentice, a njih je više 6.300, mogu i dalje očekivati najbolju uslugu u ginekološkoj ordinaciji u Pločama, a garancija tome je sestra Manuela Popović, koja je počela s radom u svibnju ove godine. Doktorica Marinović je kao ginekolog počela s radomu studenom 1999. godine. Skrbi o ginekološkom zdravlju svojih pacijenata, a najzahtjevniji dio posla je vođenje trudnoća.

Trudnice oboljele od korone

-Nove trudnoće nas najviše vesele. Sa zadovoljstvom mogu naglasiti kako je u zadnjih godinu dana narastao broj trudnoća. Istovremeno, žalosti nas kad trudnica oboli od covid-19, jer mogu uslijediti brojne komplikacije. Od početka godine imali smo nekoliko trudnica s težim oblikom covid infekcije, što je rezultiralo brojnim komplikacijama. Zbog toga trudnicama savjetujem cijepljenje, trudnoća nije kontraindikacija za cijepljenje- kaže doktorice Marinović. Posao ginekologa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vrlo je zahtjevan. -Radno vrijeme ne prestaje izlaskom iz ordinacije. Izvan radnog vremena odgovaramo na desetke poziva i održavamo brojne kontakte putem društvenih mreža, stalno smo na raspolaganju pacijenticama, posebno trudnicama-kaže omiljena pločanska doktorica.

image
U ordinaciji dr. Irene Marinović
Ante Šunjić
Zamjenu na vriejem osigurati

Doktorica Marinović na vrijeme apelira na odgovorne institucije da pravovremeno šalju mlade liječnike na stručno usavršavanje, odnosno specijalizaciju. Naime, ona stječe uvjete za mirovinu za sedam godina, pa bi bilo uputno već za dvije godine raspisati natječaj za novog ginekologa u Pločama. Potrebno je iznaći način kako privući mlade liječnike u manje sredine, poput Ploča koje su udaljene sto kilometara od najbližih bolnica.

07. svibanj 2024 11:49