StoryEditorOCM
DubrovnikNA STOLU JE 10,2 MILIJUNA EURA

Održana izvanredna skupština TUP-a! Sad je odluka o prodaji na svakom dioničaru

Piše Silvia Rudinović
12. siječnja 2022. - 11:28

U Dubrovniku je jutros održana izvanredna glavna skupština Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. UTD Ragusa dala je veću ponudu od 10,2 milijuna eura, a drugi ponuditelj, češki investitor Jaroslav Trešnak, ponudio je 10 milijuna. Iz TUP-a se može čuti kako će kupoprodaja za njih biti gotova tek kad svaki dioničar dobije uplatu.

image
Tvornica ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda, posljednja dubrovačka tvornica
Božo Radić/cropix

Iako je javnost danas očekivala službenu potvrdu kako je Grad Dubrovnik posredstvom društva u svom vlasništvu kupio TUP, svaki pojedinačni dioničar će morati potpisati i prodati svoje dionice, pa se službena potvrda o kupcu dubrovačke tvornice s pripadajućih nekretninama očekuje do sredine travnja. Dioničari koji neće htjeti prodati svoje dionice, dobit će rok od dvije godine u kojem će se moći predomisliti i prihvatiti postignutu cijenu, a poslije toga što bude. UTD Ragusa je dala veću ponudu, no ukoliko ne dostave bjanko zadužnicu, ide se dalje s pregovorima s drugim ponuditeljem.

Prodaja se vrti oko devet tisuća četvornih metara u Gružu i 14 tisuća kvadrata u Komolcu, a u TUP-ovom vlasništvu je i kuća u Solitudu.

Službene informacije o postupku prodaje TUP i dalje drži za sebe i tako će biti, kaže predsjednik Nadzornog odbora Denis Dežulović, sve dok se postupak ne okonča, odnosno dok svaki dioničar dobije novac. Prodaji se pristupa s oprezom, jer Grad Dubrovnik pa i sami dioničari još uvijek mogu odustati.

Direktor UTD-a Ragusa Igor Jurišić kaže kako još uvijek nije dobio nikakvu informaciju o odluci Skupštine TUP-a, odnosno je li prihvaćena ponuda ovog dioničarskog društva u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika temeljem koje bi krenuli u pregovore o zajmu kod banaka. Inače, Jurišić odlazi s mjesta direktora UTD-a Ragusa i s obitelji napušta Hrvatsku. Svoju je ostavku podnio krajem prosinca, pa se očekuje izbor nove čelne osobe UTD-a, društva bez zasposlenik ali s vrijednim nekretninama koje bi radi kupovine TUP-a mogle ići pod zalog.

07. svibanj 2024 02:13