StoryEditorOCM
DubrovnikKINEMATOGRAFI DUBROVNIK|

NOVI UVJET: Stanarima unutar dubrovačkih zidina i dalje besplatno kino. Pročitajte do kada morate preuzeti karte i hoćemo li opet imati drive -in kino

Piše Kristina Filičić
8. listopada 2021. - 21:14

Korisnici povlaštenih kino ulaznica, po svemu sudeći, zadržat će pravo na besplatni posjet kinu. Potvrđuje nam to ravnatelj Kinematografa Dubrovnik Nikša Konsuo, nakon što se proteklih dana povela rasprava odnosno propitivanje javnog mijenja o tome trebaju li spomenuti korisnici plaćati minimalnu cijenu što bi ujedno značilo ukidanje mjere koja je aktualna zadnjih 13 godina.

Kako je objašnjeno Kinematografi distributeru filma moraju platiti 12 i pol kuna po svakom gledatelju, pa je prijedlog bio da se stanovnicima povijesne jezgre koji su do sada imali besplatan ulaz na kino projekcije karta naplaćuje minimalno, između 13 i 15 kuna. Raspravljalo se o tome na facebook stranici Gradskog kotara Grad, a mišljenja su bila podijeljena, od toga da je u redu da se plaća minimalna cijena do tvrdnji kako 'nekoliko ulaznica koje iskoriste stanovnici povijesne jezgre Kinematografe neće spasiti'.

- Za sada još ne razmišljamo o ukidanju povlaštenih kino ulaznica. Samo smo započeli neku vrstu javne rasprave među korisnicima povlaštenih kino ulaznica. Međutim, u cilju izbjegavanja gužvi na kino blagajni uveli smo novu regulu po kojoj se povlaštene kino ulaznice mogu preuzeti najkasnije pola ure prije početka filma. Još uvijek moramo popisati svakog posjetitelja u sklopu covid mjera a vrlo često se događa da svi dođu u zadnji čas pa smo to riješili na ovaj način – objašnjava Konsuo i napominje kako filmoljupci mogu karte uzeti i dva dana prije.

image
Nikša Konsuo, ravnatelj Kinematografa Dubrovnik
Cropix

Podsjetimo, lani je kino Sloboda bila zatvorena od sredine ožujka do listopada, (tijekom ljeta su bila aktivna ljetna kina), a radila je smanjenim kapacitetom, 50 posjetitelja na 187 raspoloživih mjesta. Ove godine situacija je znatno bolja pa su prometom ostvarenim tijekom ljetnih mjeseci u Kinematografima zadovoljni. U prosjeku su imali od 80 do 100 posjetitelja dnevno.

Zanima nas planiraju li Kinematografi neku zanimljivu ponudu tijekom zimskih mjeseci?

- Uz naš redovni kino program, za sada nemamo nekih većih planiranih aktivnosti, osim primjerice obilježavanja 30 godina napada na Grad i sudjelovanje u sličnim programima – kaže ravnatelj dubrovačkih kina.

Prošle zime po prvi put smo imali i drive in kino. Na pitanje hoće li ga ponovno pokretati ravnatelj Konsuo kaže kako 'ove zime neće ići u tom smjeru'.

- Lani smo počeli u Radeljeviću jako dobro, međutim s vremenom je interes građana iz nekog razloga ipak opadao – obrazložio je Konsuo.

26. travanj 2024 23:38