StoryEditorOCM
DubrovnikGorke vijesti za butigu od slatkiša

Napušta li najveća hrvatska tvrtka konditorskih proizvoda zbilja Grad i što će biti sa zaposlenicama? Evo što su nam rekli iz Kraša

Piše Dv
28. prosinca 2021. - 19:02

Nakon što se u medijima plasirana informacija kako se 31. prosinca 2021. zatvara Kraš Bonbonniera u Luži i kako će do 15. siječnja 2022. iseliti iz tog prostora, a zaposlenice dobiti otkaz, pitali smo u Krašu da nam potvrde te navode:

- Kao jedan od renomiranih hrvatskih proizvođača sa stoljetnom tradicijom, oduvijek smo bili ponosni na naše proizvode koje su prepoznavali domaći potrošači, ali i turisti koji su dolazili sa svih strana svijeta u Dubrovnik. Kraš je u Dubrovniku na Stradunu te u samoj povijesnoj jezgri grada bio prisutan od 2002. godine na dvije različite lokacije. Nažalost, zbog negativnog poslovanja uzrokovanog padom prihoda te broja turista i posjetitelja u posljednje dvije godine, primorani smo iseliti iz prostora koji se nalazi u Luži, naveli su iz Kraša te dodali:

- Tako se s 31. prosincem 2021. godine zatvara bonbonniéra Kraš na adresi Luža 1, a do 15. siječnja 2022. godine u potpunosti ćemo iseliti iz prostora. Poslovanje ćemo prebaciti na lokaciju postojećeg prodajnog mjesta u Gružu na adresi Obala Stjepana Radića 35. Četiri kolegice koje su dosad radile u bonbonniéri u Luži će, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti otpremninu uz otkazni rok prema dosadašnjem radnom stažu u Krašu. Mi ćemo i dalje osluškivati tržište i ako se stvore uvjeti, vjerujemo da će se Kraš ponovno vratiti u povijesnu jezgru Dubrovnik, poručuju.

Na veliko iznenađenje, bombonniera Kraš se 2019. sa Straduna preselila u Lužu. Prostor gdje je poslovao Kraš na stjecištu Straduna i Zamanjine, krajem 2018. kupio je Petar Ćorluka, vlasnik tvrtke za proizvodnju papirnate galanterije i higijenskih sredstava Violeta iz Čitluka. Nakon što je zatražio smjernice konzervatora za obnovu, hercegovački poduzetnik nije iznosio planove oko namjene budućeg objekta. U međuvremenu je došla koronakriza i priča oko sanacije je zamrla.

27. travanj 2024 17:01