StoryEditorOCM
DubrovnikNEPLANIRANE POSLJEDICE NEIZGLASAVANJA GRADSKOG PRORAČUNA

Ministarstvo finacija RH odbilo Gradu Dubrovniku dati jamstvo za pročistač pitke vode

6. veljače 2017. - 14:25

Ministarstvo financija RH uskratilo je suglasnost na Odluku o davanju jamstva za ispunjenje obveza po dugoročnom zaduživanju jer nije izglasan gradski proračun za 2017. godinu u kojem su bila predviđena i sredstva za izgradnju pročistača za vodu na izvoru Omble.
-Istina je da je, na zahtjev gradske uprave Dubrovnika, Ministarstvo financija Republike Hrvatske poslalo odgovor u kojem su jasno rekli kako zbog neizglasavanja proračuna za 2017.godinu i nepostojanja Odluke o izvršenju proračuna, Ministarstvo financija i ne dati odnosno potvrditi traženo jamstvo u visini od 50 milijuna kuna. Inače je zakonska obveza svih jedinica lokalne samouprave da prije bilo kakvog zaduženja traže potvrdu jamstva za takvo zaduženje. Ovaj put je MInistarstvo financija to odbilo- potvrdio je za Dubrovački vjesnik predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović.
Osvrnuvši se na moguće posljedice koje donosi taj negativni odgovor gradskoj upravi, Dujmović dodaje:

-Nažalost, ne možemo se vratiti mjesec i pol unatrag na situaciju neodgovornog rušenja proračuna samo nekoliko mjeseci prije redovitih lokalnih izbora. Samo radi nečije samovolje zaustavljaju se značajne investicije ili prolongiraju rokovi za rješenje pitke vode građanima Dubrovnika. Zaustavljaju se i planirani radovi sanacije kanalizacijskog sustava u Gradu te se pitam tko će biti odgovoran ako dođe do začepljenja kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Dubrovnika- zabrinuto ističe Dujmović.
 

28. travanj 2024 00:53