StoryEditorOCM
DubrovnikIZRAZI SUĆUTI|

Lovro Misir i Đuro Market o Nevenu Jerkoviću: Bio je iznimno kvalitetan turistički djelatnik, s manirom i štihom!

Piše DML
11. studenog 2021. - 16:02

Poznati dubrovački turistički djelatnik i vlasnik agencije 'Misir Reisen' Lovro Misir izrazio je sućut obitelji i prisjetio se Nevena Jerkovića kao istaknutog turističkog radnika.

- Poznavao sam ga dugo godina, još otkad je bio direktor 'Orlanda'. Kasnije je išao u Prag za predstavnika turističke zajednice. Što se tiče turizma, stalno smo surađivali i za vrijeme rata, naša je agencija s njime imala odličnu suradnju. Bio je istaknuti turistički radnik i žao mi je što je preminuo – rekao je Lovro Misir.

image
Lovro Misir
Tonći Plazibat/cropix

Još jedan doajen dubrovačkog turizma, Đuro Market, poznavao je Nevena Jerkovića od 1974.

- Uvijek smo bili u kontaktu, a i družili se. Bio sam zamjenik direktora u Hotelu Plat, a Neven je bio šef recepcije u Hotelu Orlando. Bili smo uvijek u kontaktu zbog prirode posla, ako je bio overbooking... Bili smo dobri prijatelji. On je uvijek bio vrlo simpatičan, konstruktivan u rješavanju svakog problema. Jednom smo bili na kružnom putovanju, Neven i njegova gospođa i ja s mojom suprugom.

image
Đuro Market
Tonći Plazibat/cropix

Jako je puno znao o državama koje smo posjetili. Bio je to užitak slušati. Posebno sam mu zahvalan što s tog sedmodnevnog putovanja imam prelijepe fotografije cijelog tog društva. Jako je puno slikavao i dostavio mi fotografije u albumu. Ja sam se njegovoj gospođi odužio jednim poklonom kao zahvalom. Napisao je i nekoliko sjajnih knjiga. Bio je iznimno kvalitetan turistički djelatnik, s manirom i štihom. Bilo je ugodno s njime prijateljevati – rekao je Đuro Market.

26. travanj 2024 09:45