StoryEditorOCM
DubrovnikVIJEST IZ GRADA DUBROVNIKA

Dubrovačka trpeza dobitnica nagrade Simply the Best

Piše DV
21. veljače 2024. - 14:14

Gastronomski događaj u organizaciji Grada Dubrovnika - Dubrovačka trpeza na Stradunu, dobitnik je posebnog priznanja nacionalne godišnje nagrade Simply the Best koju za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia.

Turistička burza PUT najstariji je hrvatski B2B turistički susret, koji okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica. Već 23 godine susret se organizira u drugoj hrvatskoj destinaciji, a ove godine održat će se od 10. do 12. travnja u Biogradu na Moru, kada će biti upriličena i dodjela nagrada.

Dubrovačka trpeza, tradicionalni gastronomski događaj, priređuje se u listopadu u okviru Good Food festivala. Na trpezi duž cijeloga Straduna predstave se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji prezentiraju svoje znanje i umijeće. Svake godine Trpeza ima i humanitarni karakter pa se prihod od prodaje jela i pića donira potrebitim udrugama.

Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.

Nagradu Simply the best za 2022. godinu Grad Dubrovnik dobio je tada u kategoriji „Novi projekti u turizmu, sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava“ i to za uspješno realizirani projekt Dubrovnik Pass - informacijski sustav elektronske naplate i kontrole ulaska u najznačajnije kulturne i spomeničke objekte Grada Dubrovnika.

25. travanj 2024 18:42