StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI IZMAKLI KONTROLI |

DRAMATIČNO U SOLINSKOJ - Bageri i pikameri oštetili susjednu kuću i ugrozili dvorišta i prilaze, intervenirala policija

Piše DV
3. lipnja 2020. - 16:59
Situacija u Solinskoj ulici u srijedu je eskalirala pa je morala intervenirati i policijaBožo Radić/HANZA MEDIA
Zbog izgradnje dvojne stambeno-poslovne zgrade s podzemnom garažom investitora Rivijere Dubrovnik d.o.o. iz Sesveta stanari Solinske ulice ovih dana često gostuju u medijima, a osim vibracija, oštećenja kolnika, kuća i kamenja koje uokolo leti, brine ih, kažu, i što bi mogli ostati bez pristupa domovima zbog oduzimanja prava služnosti. Na njihovu žalost tijekom današnjeg dana došlo je do najgoreg scenarija u kojemu je na jednom od okolnih stambenih objekata napukao zid u kuhinji, dok je kod drugog oštećen prilaz.

Dejan Butući, jedan od stanara Solinske ulice, za Dubrovački vjesnik je rekao kako je situacija dramatična i da bi oštećenja daljnjim nastavkom radova zasigurno mogla biti i veća. - Trenutno stanje za nas stanare je izuzetno zabrinjavajuće. Jedna naša susjeda je danas bila prisiljena zvati policiju jer je došlo do puknuća zida u njezinoj kuhinji. Dolaskom policije radovi su privremeno bili zaustavljeni te su se nedugo nakon isti nastavili. Teška mehanizacija koja se koristi za izvođenje radova proizvodi nenormalnu buku i vibracije od kojih podrhtava tlo, a kamenja lete uokolo ljudima na balkone i terase.

Treba istaknuti kako su izvođači radova ušli u tuđe parcele bez ičije suglasnosti, a u cijelom slučaju nitko od institucija ne radi svoj posao. Odgovorni stalno prebacuju lopticu na druge i tako u krug kao da nitko ne želi da se sazna tko stoji iza cijele priče pogotovo ako se uzme u obzir da je građevinska dozvola nelegalno produžena-, zaključio je Butući.

VEZANE VIJESTI: VELIMIR SOLDO Dat ćemo stanarima Solinske ulice i pristup i glorijet, samo da se sve završi
26. travanj 2024 01:14