StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSutra Dan žalosti

Uzrok požara u kojemu je poginuo Goran Komlenac - ljudski faktor? Zapovjednik Stjepko Krilanović: ‘Čim su stigli na mjesto događaja, primijetili su nešto čudno...‘

Piše Dalmacija SD, Hina
1. kolovoza 2022. - 19:57

Dan poslije požara u kojemu je iznad Orašca smrtno stradao 42-godišnji vatrogasac, pripadnik DVD-a Orašac, Goran Komlenac, za Dnevnik.hr progovorio je zapovjednik centra Javne vatrogasne postrojbe u Dubrovniku Stjepko Krilanović, prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija se oglasila o smrti vatrogasca koji je stradao tijekom gašenja požara. Kolege na društvenim mrežama opraštaju se od njega dirljivim riječima

Poginuli vatrogasac među prvima je krenuo na požarište, ponio je i voki-toki, ali veza se prekinula. Potreseni kolega otkrio koju su zadnju poruku od njega primili

Kako je kazao, istraga oko požara traje, a vatrogasci su, čim su stigli na mjesto događaja, primijetili nešto čudno.

"To je ono što smo rekli MUP-u, čim smo došli na mjesto požara smo primijetili da je vatra započela s dva različita mjesta, razdvojena nekakvih 50 metara. Dakle, postojala je stanovita namjera za započeti požar, i nadam se da će istraga biti učinkovita", rekao je Krilanović za Dnevnik.hr.

U Dubrovniku Dan žalosti 

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak, 2. kolovoza Danom žalosti u Dubrovniku, povodom tragične pogibije pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovački vatrogasci Gorana Komlenca, objavio je u ponedjeljak Grad Dubrovnik.

Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti, a tog se dana neće održavati zabavne priredbe.

Komemoracija za Gorana Komlenca održat će se u utorak, 2. kolovoza u 17 sati u prostorima JVP 'Dubrovački vatrogasci' - ispostava Orašac. Posljednji ispraćaj bit će na groblju Sv. Đurđa u Orašcu u 19 sati.

Komlenac je smrtno stradao u nedjelju prilikom gašenja požara na području Orašca - Gromače kod Zatona Dubrovačkog.

(Hina)

27. travanj 2024 12:27