StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKON POTRESA U HERCEGOVINI

FOTO: U Ljubinju puno štete, najgore prošla zgrada Općine. Trebinjici strepe zbog brane na Trebišnjici, a ozljeđenih je bilo i u Čapljini. Pogledajet što nakon trešnje kažu u Stocu

Piše dv
23. travnja 2022. - 10:17

Iz vatrogasne službe Ljubinje izvijestili su kako je sinoćnji potres napravio velika oštećenja na stambenim i drugim objektima, a oštećeni su i brojni automobili na koje su padali dijelovi fasada, piše Trebinje live. Stevo Drapić, načelnik Ljubinja kaže kako je prerano govoriti o razmjerima štete no evidentno je da ona velika. U potresu je oštećena i zgrada Općine Ljubinje. Na sreću u potresu nitko od stanovnika nije teže ozlijeđen, a načelnik kaže, kako su ljudi zadobili lakše ozljede prilikom bježanja iz svojih stanova i kuća.

image

Ljubinje

Bozo Radic/Cropix

Stevan Bekan, trebinjski načelnik stožera za izvanredne situacije poručio je kako se građani ne trebaju brinuti zbog brane kod Trebinja jer je projektirana da izdrži velike elementarne nepogode te kako nema mjesta za panikom. U Trebinju inače, potres nije napravio nikakvu štetu, piše Trebinje live.

image

Ljubinje

Bozo Radic/Cropix

Kako je još sinoć za Hercegovina.info potvrđeno iz Doma zdravlja Stolac više osoba s lakšim ozljedama je zatražilo liječničku pomoć, dok je teže ozlijeđena djevojka prevezena u mostarsku bolnicu. Ona je nažalost preminula uslijed teških ozljeda.

No, pomoć se nije tražila samo u Stocu. Naime, kako je jutros izvijestio Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, pomoć u Domu zdravlja Čapljine zatražile su četiri osobe, koje su na sreću prošle s lakšim ozljedama.

N1 pak izvješčuje kako u Stocu, prema prvim procjenama, unatoč jačini potresa nije bilo veće materijalne štete. Podsjetimo, tamo je nakon pada stijene na obiteljsku kuću od ozljeda preminula 27-godišnja Elmira Sefo.

27. travanj 2024 12:47